Porvoo aloitti elintarvikelain ja terveydensuojelulain uusien perusmaksujen laskuttamisen

Porvoon ympäristöterveydenhuolto otti tämän vuoden alussa käyttöön vuosittaisen perusmaksun terveydensuojelulain ja elintarvikelain nojalla säännöllisesti valvottaville kohteille.

– Lakisääteinen maksu on 150 euroa vuodessa ja se laskutetaan 1.1.2022 toiminnassa olleilta kohteilta, ympäristöterveydenhuollon palvelupäällikkö Tiina Tiainen sanoo.

Ensimmäiset laskut lähtevät tällä viikolla.

Tiainen arvelee, että uusi maksu voi herättää asiakkaissa kysymyksiä.

Vuosittaisella perusmaksulla on tarkoitus kattaa sellaisen valvonnan kuluja, jonka suoriteperustaista taksoittamista olisi vaikea määrittää tai johon suoriteperustainen maksu ei sovellu.

Vuosittaiseen perusmaksuun sisältyviä valvontatoimenpiteitä ovat esimerkiksi monimuotoinen viranomaistyö, toiminnanharjoittajalle tarjottava koulutus, asiantuntija-apu, talousveden, uimaveden ja allasveden valvontaan liittyvien ohjelmien, seurantakalenterien ja näytteenottosuunnitelmien laatiminen sekä vesiepidemioiden selvittämiseen liittyvä työ.

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut