Pääosissa patsaan lakitus, marssi, puheet ja musiikki – Porvoon Kaupunginpuistossa juhlitaan vappua perinteiseen tapaan kokoontumalla kuten ennen koronaa

Vappua vietetään Porvoossa perinteiseen tapaan perjantaista sunnuntaihin.

Linnankosken patsaan lakitus on perjantaina 29.4. kello 10 Ukraina-teemaisena. Tilaisuus Kaupunginpuistossa alkaa Imagine-laulun instrumentaalimelodiana, johon popup-kuoro yhtyy.

Tervehdyssanojen jälkeen on Ylen Venäjän-kirjeenvaihtajana vuosia työskennelleen Kerstin Kronvallin puhe, ja Linnankosken lukion abiturientti Polina Leontovich esittää kappaleen Obiymy Juho Pitkäsen säestyksellä.

Keräysohjeen kertomisen jälkeen pidetään minuutin hiljaisuus Ukrainan sodan uhrien muistolle. Pitkänen esittää Bob Dylanin biisin Blowing in the Wind.

Lukion opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajan Niko Perälän puhetta seuraa Linnankosken patsaan lakitus ja koristelu Ukrainan värein ja rauhan symbolein. Lakittajina ovat Casper Nissinen ja Eero Ketola opiskelijakunnasta.

Patsaan lakituksessa on teemana Ukraina.

Lukion senioreiden ja alumnien edustajat tuovat kukkatervehdyksen, ja sen jälkeen Porvoon Mieslaulajat esittävät ukrainalaisen sävelmän Grinjitsa ja Finlandian ukrainalaisena versiona.

Linnankoski-seuran puheenjohtaja Erkki Toivasen mukaan tämänkertaisen keräyksen tuotto menee Ukrainan sodan ja kriisin sekä koronan seurauksista kärsimään joutuneiden nuorten hyväksi koti- ja ulkomailla. Yhteisvastuukeräys toteutetaan Kirkon Ulkomaanavun kautta. Osallistua voi myös MobilePayllä, 63445.

Perinteinen työväenpuolueiden ja ammattiyhdistysliikkeen vappujuhla Porvoossa alkaa Vapun päivänä 1.5. kello 13.00 kaupunginpuistossa, jonne saapuva marssi järjestäytyy kello 12.30 kaupungintalon takana.

Pääpuhujana ovat kansanedustajat, sosialidemokraattien Erkki Tuomioja ja vasemmistoliiton Jussi Saramo. Juhlassa on puheiden lisäksi musiikkia ja lapsille esiintyy taikuri.

Työväenpuolueiden vappu alkaa käynnillä vakaumuksensa puolesta kaatuneiden haudoilla. Kulkue lippuineen järjestäytyy Näsin hautausmaan portilla kello 10.00, josta kävellään yhdessä punaisten haudalle.

Keskustan ravintoloista useimpiin, kuten Saltiin, Zum Beispieliin, Rafael´s Steakhouseen ja Hotel Runon vappubrunssille, on oltava etukäteen pöytävaraus, samoin Haikon kartanon vappulounaalle.

Ravintoloissa ja terasseilla soi myös livemusiikki. Esimerkiksi merenrantaravintolassa Hamarinrannassa esiintyy aattona 19.00 alkaen trubuduuri Otto Fothy ja vappupäivänä kello 13 alkaen Voice of Finland -kilpailussa 2021 mukana ollut Sarina Kettunen duo.

Musiikkitapahtumista mainittakoon, että Brankkiksella soi vapunaattona lauantaina blues & rock, kun lavalle nousevat kello 19 Eagles Tribute Band ja BSB-House Band.

Vappupäivänä puolestaan kajahtaa kello 13.00 Runeberginpatsaalla perinteinen Runebergskören kevätlaulu.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut