Jokikatu saa pian punaisen asfaltin, jossa pyöräilijä on aina etusijalla – rakennustyöt alkavat nyt, osa kadusta suljetaan töiden ajaksi liikenteeltä

Jokikadulla aloitetaan heti vapun jälkeen katurakennustyöt, joilla katu muutetaan pyöräkaduksi. Työn ensimmäisessä vaiheessa Jokikatu suljetaan muulta liikenteeltä Lundinkadun ja Raatihuoneenkadun väliltä. Muuttuvista liikennejärjestelyistä tiedotetaan työn edetessä.

Rakennustöiden aikana alueella liikkuu raskasta kalustoa ja alueella liikkuvia pyydetään kiinnittämään ympäristöön erityistä huomiota.

Työ aloitetaan Runeberginpuiston kohdalta, jossa ajorataa korotetaan niin, että pyöräilijät pääsevät kävelysillalta suoraan pyöräkadulle. Samalla ajoradan korotus rauhoittaa nopeuksia puiston kohdalla ja parantaa näin liikenneturvallisuutta.

Jalkakäytävät saavat puiston kohdalla viihtyisyyttä lisäävän kiveyksen, ja lisäksi tehdään tilaa pyörien pysäköinnille.

Samalla uusitaan liikennemerkkejä ja asfaltit erityisesti ajoradan osalta.

– Koko Aleksanterinkadun ja Mannerheiminkadun väliselle katuosuudelle tulee keskelle punainen asfaltti, kertoo suunnittelupäällikkö Elina Leppänen.

Vaikka katu muuttuu punaiseksi pyöräkaduksi, saa sillä yhä ajaa myös moottoriajoneuvoilla.

– Katu on edelleen kaikkien käytössä. Tämä on uutta Suomessa – laki pyöräkaduista tuli vasta pari vuotta sitten – joten tämä vaatii vain hieman uutta ajattelutapaa. Autoilijan pitää muistaa, että pyöräilijä on siellä aina etusijalla, ja autoilijan pitää sopeuttaa ajonsa pyöräilijöiden mukaiseksi. Muutoin ajaminen ja pysäköinti on jatkossa Jokikadulla ihan samalla tavalla mahdollista kuin tähänkin asti, Leppänen sanoo.

Rakennustöitä tehdään maanantaista perjantaihin pääsääntöisesti kello 7–16. Työmaan on arvioitu valmistuvan kesäkuun aikana.

– Myöhemmin tämän vuoden aikana tehdään pyöräkatu myös länsirannan puolelle Näse-Jutten kadulle sekä Maistraatinkadulle, ja se jatkuu parannettuna pyörätienä puistosta Tolkkistentielle johtavan alikulun läpi, Leppänen kertoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut