Porvoon kaupunki kunnostaa vanhan pyykkituvan asema-alueella – myöhemmin kesällä saneerataan hulevesilinja

Vanhan Hämeenlinnantien varrella, vanhan asemarakennuksen takana on pyörinyt viime päivät pieni kaivinkone. Menossa ei kuitenkaan ole kaivutyö, vaan kuntatekniikan viherkunnossapidon ryhmä kunnostaa vanhaa pyykkitupaa ja siirtää isoja kiviä perustuksen tueksi.

– Kunnostamme parhaillaan tietä, jotta pääsemme kulkemaan tontille. Alun perin saimme Ratahallinnolta luvan ylittää rata, mutta se meni vaikeaksi, kun kantti on niin korkea, kertoo viherrakennusmestari Veli-Matti Vihinen kuntatekniikasta.

Vihinen kunnosti viime vuonna pitkäaikaistyöttömistä koostuvan tiiminsä kanssa Porvoon näköalapaikkoja. Tänä vuonna kohteena on joen rannalla oleva, kaupungin omistama ja kaupungin tontilla seisova, vanha pyykkitupa. Alue rajautuu molemmin puolin yksityistontteihin ja ratapihan puolella valtion maa-alueeseen.

– Kuvio on samanlainen kuin viime vuonna, mutta työntekijät ovat vaihtuneet. Tänä vuonna tehdään erilaisia remppoja, Vihinen kertoo.

Porvoon Hornhattulan-Johannesbergin kaupunginosassa sekä Hattulanrannan asemanseudun alueella on alkamassa tulevana kesänä hulevesilinjan saneeraustyö. Kunnostettava alue on puisto- ja asuinkäytössä sekä rautatiealueena.

Alueella tehdyissä maaperän pilaantuneisuustutkimuksissa saneerattavan hulevesilinjan lähialueella on maaperässä todettu lievästi ja voimakkaasti kohonneita pitoisuuksia PAH-yhdisteitä, öljyhiilivetyjä ja metalleja.

– Urakassa on huomioitu Väyläviraston ja Porvoon museon luvat. Työstä on tehty PIMA-ilmoitus (ilmoitus pilaantuneen maaperän puhdistamisesta) ja päätös saadaan kesän kuluessa, kertoo Porvoon kaupungin yhdyskuntasuunnittelupäällikkö Enni Flykt.

Uudenmaan Ely-keskuksen ylitarkastaja Teija Tohmo vahvistaa, että kaupunki on jättänyt hulevesilinjan saneerausurakkaa koskevan PIMA-ilmoituksen.

Työt pääsevät alkamaan, kun luvat on saatu ja urakoitsija valittu. Maan kaivamista ei saa aloittaa ennen kuin PIMA-lupa on myönnetty.

Tällä hetkellä ratapihalla käynnissä olevan kunnostustyön yhteydessä ei kaiveta maata, Enni Flykt huomauttaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut