Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoossa syttyi maastopalo, jonka syypää saattoi olla tuulenpuuska

Sivermaantiellä Sipoossa syttyi maastopalo maanantaina neljän jälkeen iltapäivällä. Syynä tulipaloon saattoi olla epäsuorasti kova tuulenpuuska.

– Siellä oli mennyt pellon yli kulkenut sähkölanka poikki ja maahan pudotessaan se oli sytyttänyt palon. Tällaiseen tapahtumaan ei ole oikein muuta järkevää syytä, kuin että olisiko sähkölinja vanhuuttaan haurastunut ja napakka tuuli sen nyt katkaissut, Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomestari Petri Lyttinen kertoo.

Peltoa paloi noin 20 metriä leveältä ja 30 metriä pitkältä alalta kuutisensataa neliötä. Paikalle hälytettiin kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä Itä-Uudenmaan ja Helsingin pelastuslaitoksilta sekä sopimuspalokunnista.

– Palo saatiin nopeasti sammumaan. Tällaisella tuulella on tietysti suuri leviämisen riski, mutta nyt palo sattui olemaan hyvässä paikassa, eikä sellaista vaaraa ollut. Onneksi maa ei vielä myöskään ole kovin syvältä kuivaa. Vasta ihan pintamaa on kuivaa, Lyttinen kertoo.