Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tilaisuus Porvoossa: Miten keskustella lapsen ja nuoren kanssa seksuaalisesta häirinnästä?

Porvoon vanhempainyhdistykset ry POFF järjestää yhteistyössä Porvoon kaupungin lapsi- ja perhepalveluiden sekä koulutuspalveluiden kanssa kaikille avoimen tilaisuuden lasten ja nuorten seksuaalisesta häirinnästä ja sosiaalisen median turvataidoista.

– Seksuaalisen häirinnän ennaltaehkäisemisen näkökulmasta on tärkeää, että lapsi tai nuori uskaltaa kertoa kokemastaan aikuisille. Usein lapsi tai nuori kokee syyllisyyttä tai jopa hyväksyy häirinnän, koska se on sosiaalisessa mediassa valitettavasti yhä tavallisempaa. On tärkeää, että osaamme ja pystymme rakentamaan luottamuksellista keskusteluyhteyttä lapsen ja aikuisen välille, kertoo tiedotteessa varapuheenjohtaja Anne Tukiainen Porvoon vanhempainyhdistyksestä.

– Ajankohtainen ilta järjestetään perustuen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kouluterveyskyselyssä nousseisiin tuloksiin, joita käsiteltiin Porvoossa kaupungin ja Porvoon vanhempainyhdistyksen yhteisessä tilaisuudessa maaliskuussa. On tärkeää, että asioita käsitellään yhdessä, sillä vastuu lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemisesta on yhteinen, painottaa koulutusjohtaja Jari Kettunen tiedotteessa.

Asiantuntijapuheenvuoroissa käsitellään seuraavia teemoja:

Seksuaalikasvatus ja turvataitojen merkitys / Pelastakaa Lapset, Keskusteluyhteyden merkitys ja Apuu -chat / SOS Lapsikylä, Turvataidot somessa / Sua varten somessa -hanke. Tilaisuuden annin vetää yhteen koulutusjohtaja Kettunen.

Ilta vanhemmille sekä lasten ja nuorten parissa työskenteleville järjestetään maanantaina 9. toukokuuta kello 18 Hotelli Runossa, Rihkamakatu 4.

Tilaisuuteen mahtuu 70 osallistujaa. Kahvitarjoilu alkaa kello 17.30.

Lisätietoja tilaisuudesta ja ilmoittautumisesta: www.porvoonvanhempainyhdistykset.fi

Ennakkoilmoittautuminen tilaisuuteen on 6.5.2022 mennessä sähköisesti tästä:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxehjt8Mi20H00bWvWTLmozYDAnwi9BJuel8wwNaM301P8-A/viewform