Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon pääkirjaston kirjailijavieraan aiheena Edelfeltien avioliitto yhteiskunnallisten mullistusten aikana

Historioitsija Maria Vainio-Kurtakko vierailee Porvoon pääkirjastossa tiistaina 10. toukokuuta kello 17.30. Hän keskustelee kirjastonhoitaja Louise Agnesdotterin kanssa taiteilija Albert Edelfeltin ja vapaaherratar Ellan de la Chapellen monimutkaisesta avioliitosta yhteiskunnallisten mullistusten aikana, kirjasto tiedottaa.

Vainio-Kurtakon teoksen Ett gott parti – Scener ur Ellan de la Chapelles och Albert Edelfelts liv keskiössä on taiteen sijaan avioliitto.

Edelfelt ja de la Chapelle menivät naimisiin 1888. Ympäröivä yhteiskunta isojen muutosten kourissa. Sääty-yhteiskunta rakoili, ja sekä lehdistössä että kirjallisuudessa käytiin keskustelua miehen ja naisen rooleista ja avioliitosta.

Kaksoiselämäkerrassa keskitytään pariskunnan yksityiselämään ja tarkastellaan sitä suhteessa aikakauden yhteiskunnallisiin tapahtumiin ja vallitseviin ajatusmalleihin.

Maria Vainio-Kurtakko on filosofian tohtori ja historioitsija. Hän on monissa artikkeleissaan ja blogiteksteissään syventynyt Albert Edelfeltin ja Ellan de la Chapellen elämään.

Kustannusosakeyhtiö Teos julkaisee kirjan suomeksi ensi syksynä nimellä Sovelias liitto: Kohtauksia Ellan de la Chapellen ja Albert Edelfeltin elämästä.

Tapahtuma on ruotsinkielinen ja sitä voi seurata myös kirjaston Facebook-livessä osoitteessa https://www.facebook.com/porvoonkirjasto/live, missä se on katsottavissa kahden viikon ajan.