Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nonna Sophian napolilaispizzojen leipomolle tulee chef Pugliasta – italialaisravintolan ovet aukeavat kesän kynnyksellä

Ferrarin punainen Italiassa syntynyt pizzauuni odottaa ravintola Nonna Sophiassa, että saisi kylkensä kuumaksi. Rakenteilla olevassa italialaisravintolassa riittää vielä laitettavaa. Päivät pidentyvät myös ravintoloitsija Mika Gehörillä sitä mukaa, kun touko-kesäkuun vaihde koittaa. Ravintola on pyörinyt mielessä ja suunnitelmissa jo kaksi vuotta.

– Tässä alkaa olla jännät paikat! Poraaminen ja rappaaminen on kohta loppu, paneeliseinäkin tulee elementteinä. Kalusteet tulevat toukokuun kolmannella viikolla.

Tarkkaa avajaispäivää hän ei arvaa vielä nimetä. Gehörin tavoite on pitää ravintola avoinna seitsemänä päivänä viikossa ja perjantaisin ja lauantaisin myöhempään.

Pizzoja voi noutaa viikonloppuisin jopa kello 02 asti, jos asiakkaita riittää.

– Uskon, että tämä täydentää kivasti Porvoon ravintolatarjontaa.

Napolilaisten pizzojen leipomo sijaitsee ravintolassa heti pääovelta oikealla.

Pienessä aulassa on noutopiste, johon tulee myös kylmäkaapit kotiin ostettavia muita ravintolassa valmistettuja ruokia varten, kuten antipastoja ja itse maahantuotuja elintarvikkeita varten.

Ravintolan sydän on kaasukäyttöinen Marana Forni -pizzauuni, jonka pyörivälle arinalle mahtuu Gehörin arvion mukaan ainakin seitsemän pizzaa kerralla.

– Lähdetään siitä, että niitä rupeaa sitten menemään.

Työaikaa säästävä pizzapullakone leikkaa taikinan ja pyörittää muotoonsa, jonka jälkeen pullia kylmäkohotetaan eli fermentoidaan 48 tuntia. Näin ne saavat makua ja rakennetta.

Nonna Sophia tulee työllistämään alkuun yli 20 henkilöä, joiden rekrytoinnin Gehör sanoo onnistuneen alan työvoimapulasta huolimatta.

Gehör hoitaa keittiömestarin tehtävät alkuun itse, ja pizzerian chef Vincenzo Cirillo muuttaa toukokuun puolivälissä Pugliasta Porvooseen.

Nonna Sophiaan tulee 80 istumapaikkaa ja kabinettiin mahtuu 20 henkilöä. Kolmannessa kerroksessa olevat kolme Bistro Gustafin kabinettia siirtyvät Nonna Sophialle paremman logistiikan vuoksi.

Ravintolasalissa on vielä sen verran keskeneräistä, että kokonaisuutta kuvataan vasta muutaman viikon päästä, jolloin valo pääsee saliin myös kahdentoista metrin korkeudessa olevasta lasikatosta.

Työlistalla on myös muun muassa kiviseinien panelointi, kampaamon kohdalle tulee viherseinä.

Vihreiden tapettien tuntumassa on pylväs, jonka ympärille sijoitetaan Italiasta itse maahantuotavat viinit. Viereiseen pergolaan tulee pöytä kahdeksan henkilön seurueelle.

Kalusteiden jälkeen asennetaan kylmälaitteet ja kaikki keittiön koneet, täytetään kaapit monipuolisen ruokalistan raaka-aineilla – ja henkilöstö ryhtyy opettelemaan toimintaa uudessa ravintolassa.

Sen äänimaisemassa tulee soimaan nostalginen 1940–1950-lukujen musiikki.

– Nettisivut avataan äitienpäivän jälkeen, jolloin paljastamme ruokalistan. Niin paljon on kaikkea, mitä haluaisin lisätä sille, Mika Gehör innostuu.

Nonna Sophian ja Bistro Gustafin yhteinen viehättävä, suurten aurinkovarjojen suojustama terassialue sijoittuu Mannerheiminkadun ja Piispankadun kulmaukseen, josta on näkymät vanhaan kaupunkiin ja sillalle Paahtimon suunnassa. Italialaisravintola terasseineen on esteetön.