Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan Osuuspankilta iso lahjoitus lapsille ja nuorille

Itä-Uudenmaan Osuuspankki lahjoittaa yhteensä 100 000 euroa lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja taloustaitojen tukemiseen sekä yhteiseen vastuunkantoon luonnon ja ympäristön hyväksi toiminta-alueellaan.

Tukea voivat hakea paikalliset yhdistykset, järjestöt ja muut yleishyödylliset toimijat, pankki kertoo tiedotteessaan.

– Omistaja-asiakkaiden ja toimintaympäristön taloudellisen menestyksen ja hyvinvoinnin tukeminen kuuluvat osuuspankin perustehtävään. Lahjoituksilla haluamme vahvistaa paikallista yhteisöllisyyttä ja tukea yleishyödyllisiä tahoja yhteisen vastuun kantamisessa, toteaa Itä-Uudenmaan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Markus Johansson.

Nyt avautuneessa haussa avustusten yhteissumma on 60 000 euroa. Avustukset kohdennetaan kahteen kokonaisuuteen; lasten ja nuorten hyvinvointia tukevaan toimintaan sekä yhteiseen vastuunkantoon luonnon ja ympäristön hyväksi.

– Vastuullisuus, yhdessä menestyminen ja ihmisläheisyys ovat meille tärkeitä arvoja. Juuri nyt nämä tuntuvat erityisen tärkeiltä ja uskomme tämänkin lahjoituskokonaisuuden tukevan ajatustamme ”Yhdessä yli kaikkien aikojen”, painottaa toimitusjohtaja Mauri Molander.

Pankki päättää lisäksi muista kohdennetuista avustuksista vuoden aikana.

Koko lahjoitussummasta 28 000 euroa käytetään ”Kesäduuni OP:n piikkiin”- kampanjaan. Valtakunnallisessa kampanjassa Itä-Uudenmaan Osuuspankki mahdollistaa toimialueensa seitsemällekymmenelle nuorelle kesätyön.

Hakuaika avustuksille on 20.4-18.5.2022. Hakemus tehdään sähköisesti ja linkki avautuu Itä-Uudenmaan Osuuspankin verkkosivuille www.op.fi/ita-uusimaa.

Avustuksella tuettava toiminta tulee suunnata joko lapsille ja nuorille, jotka asuvat osuuspankin toiminta-alueella (Porvoo, Sipoo, Loviisa ja Pornainen) tai luonnon ja ympäristön hyväksi osuuspankin toiminta-alueella. Poliittiset toimijat, kunnat tai seurakunnat eivät voi hakea tukea, eikä sitä myöskään myönnetä sellaiseen toimintaan, jota Itä-Uudenmaan Osuuspankki jo tukee taloudellisesti.

Päätökset lahjoitusten saajista tekee Itä-Uudenmaan Osuuspankin hallitus toukokuussa.