Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon jokirannan ehostajalla, kaupunginpuutarhuri Mikko Kaunistolla viimeinen työpäivä tänään – "Harva ihminen saa tehdä ja kehittää näin keskeisiä alueita"

Porvoon kaupunginpuutarhuri Mikko Kaunisto jää eläkkeelle ja hänen viimeinen työpäivänsä on tänään torstaina.

– Kun aloitin Porvoossa, kaupungin moninainen kauneus vanhoine puineen sykähdytti. Erityisesti kiinnitimme kuitenkin huomiota kaupunkilaisille tärkeän Jokirannan ehostamisen tarpeeseen, ja vuonna 2000 Porvoonjoen itäisen rannan kunnostus aloitettiin pieninä alueina kerrallaan, Kaunisto kertoo kaupungin tiedotteessa.

Merkittävimpinä töinään Kaunisto pitää juuri Itäisen ja Läntisen Jokirannan kehittämistä.

– Harva ihminen saa tehdä ja kehittää näin keskeisiä alueita, hän toteaa.

Kauniston viimeisimpiä suunnittelutöitä ovat olleet Länsirannan Aleksinpuisto ja Taidetehtaan Rantapuisto sekä Hamarin rantaraitti.

Mikko Kaunisto aloitti Porvoon kaupungin palveluksessa kaupunginpuutarhurina vuonna 1999 työskenneltyään sitä ennen muun muassa Vantaan kaupungilla ja Espoon kaupunginpuutarhurina. Konsulttiyrityksessä toimiessaan hän oli Suomen ensimmäisiä tietokoneavusteisen vihersuunnittelun suunnittelijoita.

Kaunisto jää eläkkeelle elokuun alussa kesälomien jälkeen.

Porvoossa Kaunisto ehti 22 vuoden aikana kohentaa ja kehittää kaupunkikuvaa ja nostaa suunnittelemillaan puistoilla Porvoon mainetta merkittävänä viher- ja puistokaupunkina, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Kaikkiaan Kaunisto on jättänyt kädenjälkensä noin 200 viheralue- ja puistokohteeseen eri puolilla Porvoota.

Valtakunnallista tunnustusta Kaunisto sai työstään vuonna 2009, kun Suomen Messusäätiö myönsi hänelle valtakunnallisen tunnustuksen viheralan hyväksi tehdystä työstä.

Mikko Kaunistolle on myönnetty lukuisia tunnustuksia. Hänet valittiin vuonna 2007 Vuoden itäuusmaalaiseksi Uusimaa-lehden äänestyksessä. 2012 Vuoden Kulttuuriteko, Porvoon taideyhdistys Borgå konstförening palkitsi hänet 2012 Vuoden Kulttuuriteko -tunnustuksella. Linnankoskiseura ry ja Suomen Kulttuurirahasto myönsivät hänelle Linnankoski-mitalin 2015.