Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon harrastamisen mallille 150 000 euroa – hanke laajenee kaikkiin kouluihin

Porvoon kaupunki on saanut 150 000 euroa Harrastamisen Suomen malli -hankkeen hankerahoitusta ensi lukuvuodelle.

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä ja näin tukea lasten sekä perheiden hyvinvointia.

Aluehallintoviraston myöntämän avustuksen lisäksi Porvoon kaupunki osallistuu kustannuksiin 20 prosentin omavastuuosuudella, kaupunki tiedottaa.

Hanketta kehitetään paikallisesti, mutta toiminnan kehittämisessä hyödynnetään myös valtakunnallista Harrastamisen Suomen mallin verkostoa.

Porvoon kaupunki on ollut mukana Harrastamisen Suomen malli -hankkeessa viime keväästä asti, jolloin mukana pilottikouluina olivat Tolkkisten koulu ja Eklöfska skolan. Lukuvuonna 2021–2022 mukana oli 15 perusopetuksen koulua, joiden kanssa toimintamallia laajemmassa mittakaavassa on rakennettu eteenpäin.

Lukuvuonna 2022–2023 maksutonta Porvoon harrastamisen mallin harrastustoimintaa tullaan tarjoamaan kaikissa Porvoon 24 koulussa, myös yksityisessä Fredrika-koulussa. Tulevana lukuvuonna hankkeen kehittämisen painopiste on koulukohtaisen viestinnän parantamisessa ja etsivässä harrastustoiminnassa. Erityisesti hankkeen avulla pyritään tukemaan niitä lapsia ja nuoria, joilla ei vielä ole harrastusta.

Hanketta koordinoi Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut yhteistyössä koulujen kanssa. Hankepäällikkönä toimii kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Anders Lindholm-Ahlefelt ja hankekoordinaattorina Pia Angeria. Lukukauden 2022–2023 alusta Porvoon harrastamisen malli –hanke siirtyy suomenkielisten koulutuspalveluiden koordinoitavaksi. Hankepäällikkönä jatkaa koulutusjohtaja Jari Kettunen.

Hankkeeseen etsitään mukaan uusia ohjaajia. Harrastusohjaajien tulee olla 18 vuotta täyttäneitä, omata ammatillinen ote lasten- ja nuorten ohjaamiseen sekä lasten kanssa työskentelyn rikostausta tulee olla selvitettynä. Erityisesti tarvetta on ruotsinkielisille ohjaajille. Ohjaamisesta kiinnostuneet henkilöt voivat olla yhteydessä hankekoordinaattoriin.