Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoolaisvaltuutetut: Virvikistä kaupungin paras ulkoilu- ja virkistysalue

Porvoolaiset kaupunginvaltuutetut Emilia Mattsson (r.) ja Malin Lönnroth (r.) esittävät, että kaupunki laatii kokonaisvaltaisen kehittämissuunnitelman Virvikin alueelle, jotta alueen koko potentiaali ulkoilu- ja virkistysalueena saadaan käyttöön. Mattsson ja Lönnroth jättivät aiheesta valtuustoaloitteen maanantaina.

RKP-valtuutetut esittävät, että Virvikin alueen toimintoja kehitetään ja että aluetta markkinoidaan paremmin sekä porvoolaisille että ulkopaikkakuntalaisille. Alue on kokonaisuudessaan kaupungin omistuksessa, mutta alueen toimintoja ylläpitää useampi eri taho.

– Muilla kunnallisilla virkistysalueilla tehdään yhteistyötä eri vapaaehtoisjärjestöjen kanssa, kuten Lions ja Rotary. Kaupungin olisi hyvä selvittää mitkä toimijat olisivat kiinnostuneita osallistumaan alueen kehittämiseen ja mikäli kehittämiselle olisi mahdollista saada EU-tukea, Mattsson ja Lönnroth toteavat aloitteessaan.

Virvik tarvitsisi valtuutettujen mielestä laillisia tulisijoja vaellusreitin ja luontopolun varrelle ja yöpymiseen soveltuvan laavun.

– Opasteita tulisi parantaa. Monessa kohdassa on haastavaa löytää oikea reitti. Puita on kaatunut polulle ja pitkospuut tulisi uusia, he listaavat kehitystoimia.

Alueelle mahtuisi heidän mielestään hyvin myös lisäreittejä.

– Ehdotamme, että vastuuhenkilöt kiertäisivät yhdessä alueen kartoittaakseen heikot kohdat, ja samalla myös nähdäkseen millainen potentiaali alueella olisi Itä-Uudenmaan parhaaksi ulkoilu- ja virkistysalueeksi.

Lue lisää: Virvikin ulkoilureitti sopii nyt myös erinomaisesti myös maastopyöräilyyn – tavoitteena on ollut luoda ympärivuotinen reitti, joka soveltuu useimmille lajeille

Lue lisää: Kesälehti: Porvoosta ja sen lähiympäristöstä löytyy hyvin erilaisia luontokohteita mantereelta saaristoon – näihin paikkoihin kannattaa suunnata kesällä