Seksuaalirikoksista tuomittu pahoinpideltiin kuoliaaksi Vantaan vankilassa – Nyt poliisi aloittaa esitutkinnan henkilökunnan toiminnasta

Tammikuun lopussa Vantaan vankilassa paljastui henkirikos, jossa seksuaalirikoksista tuomittu mies pahoinpideltiin kuoliaaksi. Henkirikoksesta epäillään kahta muuta vankia.

Poliisi tiedottaa nyt, että vankilan henkilökunnan toiminnasta aloitetaan esitutkinta. AIemmin on käynyt ilmi, että uhriin kohdistunut väkivalta oli "syystä tai toisesta jäänyt vankilan henkilökunnalta huomaamatta".

– Nyt Vantaan vankilassa tapahtuneen epäillyn murhan johdosta vankilan toimintaan tapahtuman aikana tehty esiselvitys on valmis ja esiselvityksen perusteella aloitamme Itä-Uudenmaan poliisissa asiassa esitutkinnan, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä poliisin tiedotteessa.

Poliisi on esiselvityksen aikana käynyt läpi vankeinhoitoon liittyvää lainsäädäntöä, määräyksiä ja ohjeita sekä Vantaan vankilan toimintaa näiden pohjalta.

Mahdolliset rikosnimikkeet tulevat tarkentumaan tutkinnan aikana. Tyynelä vastasi esiselvityksestä itse ja toimii myös tutkinnanjohtajana tässä vankilan toimintaa koskevassa esitutkinnassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut