Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki ostaa Kokonniemen hankesuunnitelman valmistelun konsultilta – Liikuntakeskus on valtuustokauden suurin hanke Porvoossa

Porvoon kaupunki ostaa Kokonniemen liikuntakeskuksen hankesuunnittelun valmistelun konsulttityönä. Sen tavoitteena on luoda edellytykset hankesuunnittelun etenemiselle tavoiteaikataulussa.

– Tässä vaiheessa olennaista on perustettavan yhtiön toimintakyvyn valmistelu siten, että hankesuunnittelu voidaan käynnistää mahdollisimman jouhevasti yhtiön hallituksen ja toimitusjohtajan nimitysten jälkeen syksyllä 2022, kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren kertoo kaupungin tiedotteessa.

Valmisteluun kuuluu muun muassa projektinhallinta, hallituksen jäsenten kartoittaminen, toimitusjohtajan ja mahdollisen projektipäällikön rekrytoinnin valmistelu sekä muiden konsulttien valinnan valmistelu.

Konsulttityön tekee Kokonniemen liikuntakeskuksen vuorovaikutustyön loppuraportin valmistelusta vastannut yritys Realidea Oy. Työ saatetaan työohjelman mukaisesti valmiiksi tämän vuoden elokuussa.

Kaupunginvaltuusto päätti 30. maaliskuuta Kokonniemen liikuntakeskusta koskevan hankesuunnittelun aloittamisesta ja kehitysyhtiön perustamisesta.

Hankesuunnittelulle asetettiin aikataulutavoite. Sen mukaan hankesuunnitelman tulisi valmistua ensi vuoden aikana.

Aikataulussa pysymiseksi yhtiön perustamistoimet aloitetaan jo ennen kuin yhtiön hallitukseen nimitettävät asiantuntijat ja toimitusjohtaja on kartoitettu.

Yhtiön rekisteröimiseksi, pankkitilin avaamiseksi ja muiden yhtiön toiminnan kannalta välttämättömien toimenpiteiden tekemiseksi on kaupungin mukaan tarkoituksenmukaista, että yhtiön hallitukseen nimetään perustamisvaiheessa viranhaltijaedustus. Se on tarkoitus korvata mahdollisimman nopeasti valtuuston edellyttämillä asiantuntijoilla.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi miltei yksituumaisesti Kokonniemen liikuntakeskus -hankkeen maaliskuun lopussa.

Valtuustossa kaupungille vähintään 25 miljoonaa euroa maksavalle hankkeelle päätettiin ensimmäisen vaiheen askelmerkit. Samoin hankeyhtiön perustaminen sai valtuuston yksimielisen kannatuksen.

Ensimmäisessä vaiheessa toteutettavaan kokonaisuuteen kuuluu ulkoilualueiden ehostaminen, uusi jääurheiluareena harrastus- ja kilpaurheilulle sekä uusi keskusareena sisäpalloilulajeille, yleisurheilulle, voimistelulle, kuntoilulle sekä konserteille ja tapahtumille.

Ensimmäisen vaiheen arvioidaan maksavan vähintään 40 miljoonaa euroa. Kaupungin varaaman summan lisäksi hankeyhtiön täytyy siis hakea merkittävää ulkopuolista rahoitusta.

Kokonniemi on valtuustokauden suurin hanke Porvoossa.