Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lastenkirjaston avajaisissa on Porvoossa kevätkarnevaalien tunnelmaa – Runopihalla afrikkalaisia rytmejä ja kirjastoautokin paikalla

Porvoon pääkirjastossa vietetään lastenkirjaston avajaisjuhlaa lauantaina 21.5. kello 10-14. Lastenkirjaston ja pääkirjaston pihan täyttää kevätkarnevaalin tunnelma ja eri ikäisille lapsille suunnattu ohjelma. Kirjasto palvelee avajaispäivänä normaalisti.

Kirjaston lainattaviin aineistoihin kuuluu kirjojen, elokuvien ja musiikin lisäksi erilaisia pelejä. Avajaisten aikana ulkopelejä kuten mölkkyä, frisbeetä ja keppihevosia voi kokeilla kirjaston kauniissa pihassa.

Lastenkirjasto sijaitsee pääkirjaston toisessa kerroksessa. Se valmistui marraskuussa 2021, mutta avajaisia ei koronapandemian vuoksi voitu järjestää.

– Hieno lastenkirjasto on juhlan arvoinen asia. Haluamme tarjota lapsille ja perheille ohjelmaa nyt kun se on taas mahdollista, lasten- ja nuortenkirjaston palveluesimies Catharina Latvala iloitsee.

– Uudessa, valoisassa lastenkirjastossa on entistä enemmän tilaa ja lapsiystävälliset, matalat hyllyt. Kirjastoon voi tulla kuka tahansa viettämään aikaa ja viihtymään, Latvala kertoo tiedotteessa.

Lastenkirjaston estradilla pidetään pop up -satuhetkiä aamupäivällä kello 10-12 ruotsiksi ja suomeksi. Askartelupaja on avoinna koko päivän ja siellä voi tehdä pinssejä ja kirjanmerkkejä henkilökunnan opastuksella. Lapset pääsevät koristelemaan lastenkirjastoa ja pihaa ikkunatusseilla ja katuliiduilla.

Delado International tuo iltapäivällä kello 12.30–14.00 kirjaston Runopihalle afrikkalaisia rytmejä ja tanssia lapsia eri kielillä osallistavassa konsertissa. Burkina Fasosta ja Suomesta kotoisin oleva duo tutustuttaa lapsia myös eri instrumentteihin.

Kirjastoauto on paikalla koko päivän. Lapset pääsevät tutustumaan iloisen näköiseen autoon kissa-aiheisen bongauksen merkeissä, ja osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Lastenkirjaston pop up -kioskissa tarjoillaan popcornia ja mehua.

– Toivomme porvoolaisten lasten löytävän kirjaston. Avajaiset ovat hyvä tilaisuus tutustua!