Hinthaaran uusista koulutiloista pian päätös – Reilun viiden miljoonan euron projekti alkamassa

Hinthaaran sivistyskeskuksen peruskorjauksen ja uudistamisen hankesuunnitelmaa puidaan maanantaina Porvoon kaupunginhallituksessa.

Suunnitelman mitoituksellinen oppilasmäärä on 150 suomenkielistä ja 50 ruotsinkielistä oppilasta. Esikoulupaikkojen mitoitusmäärä on yksi ruotsinkielinen ja yksi suomenkielinen ryhmä.

Nykyinen liikuntarakennus puretaan ja se korvataan päärakennuksen puretun vanhimman osan paikalle rakennettavalla uudisosalla. Uudisosa on kooltaan 1 063 kerrosneliötä.

Uudisrakennus sisältää liikuntatilojen ja niihin liittyvien tukitilojen lisäksi Hinthaaran koulun opettajainhuoneen työ- ja sosiaalitiloineen. Liikuntarakennuksen väestönsuoja säilytetään pihaleikkivälineiden rauhanaikaisena varastona.

Liikuntatilojen tuleva iltakäyttö on huomioitu sisäänkäyntijärjestelyin ja eriyttämällä tilat muista sivistyskeskuksen tiloista.

Sivistyskeskuksen muita tiloja uudistetaan ja erityisesti parannetaan sisäänkäynti- ja ruokailujärjestelyjen sujuvuutta. Myös piha- ja liikennejärjestelyjä uudistetaan paremmin toimiviksi ja turvallisemmiksi.

Hankkeen taustalla ovat vuonna 2016 todetut sisäilmaongelmat päärakennuksen vanhimmassa osassa ja liikuntarakennuksessa. Sivistyskeskuksen vanhin osa purettiin 2018 ja liikuntarakennuksessa tehtiin käyttöä turvaavia toimenpiteitä. Päärakennuksen poistuneet tilat korvattiin tilapäisillä väistötiloilla 2018.

Arvioidut rakennuskustannukset ovat noin 5,07 miljoonaa euroa. Lisäksi tilojen ensikertaiseen kalustamiseen varataan 250 000 euroa ja vanhan liikuntahallin purkukustannuksiksi arvioidaan 210 000 euroa.

Hinthaaran sivistyskeskuksen käytössä olevien tilojen sisäinen vuokra nousee remontin jälkeen vuositasolla vajaat 200 000 euroa.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle hankesuunnitelman hyväksymistä. Sivistyskeskuksen toteutussuunnittelu valmistuisi vuoden loppuun mennessä.

Rakentamisen kilpailutus ja valmistelu on ajoitettu ensi vuoden alkuun ja uudisrakentaminen kevään 2023 ja kevään 2024 väliselle ajalle. Näin vanha liikuntahalli ehdittäisiin purkaa ja pihatyöt tehdä ennen lukuvuoden 2024–25 alkua.

Lue lisää: Hinthaaran eskaritiloissa tehdään lisätutkimuksia – lämmitysjärjestelmän uusiksi viimeistään koulua laajennettaessa

Lue lisää: Sivistyskeskus tarvitsee uuden liikuntasalin ja ruokasalin – Rehtori arvioi, että Hinthaaran vetovoima voisi kääntyä kasvuun

Tieto

Hinthaaran sivistyskeskus

Oppilaita 2021–2022 Hinthaaran koulussa 138 ja Hindhår skolassa 57. Lisäksi esikouluryhmät.

Päärakennus on rakennettu kolmessa vaiheessa: 1953, 2004 ja 2008. Erillinen liikuntarakennus rakennettiin 1980.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut