Seitsemäs Bosrock jatkaa hyväksi havaitulla linjalla – Lefa Kiviharju ja Jyri Heiman halusivat aikanaan kylälle vähän elämää

1960-luvun musiikin henkeä vaaliva Bosrock palaa kehiin kahden koronavälivuoden jälkeen.

Bosgårdin kartanon musiikkitapahtumien sarjan aloittanut Bosrock järjestetään nyt 7. kerran. Heinävintti on joka kerta myyty täyteen – mukaan mahtuu noin 150 kuulijaa.

Ensimmäinen Bosrock 2014 järjestettiin, kun Lefa Kiviharju ja Jyri Heiman halusivat Sannaisten seudulle vähän elämää tapahtuman muodossa. Kiviharjun yhtye The First on esiintynyt tapahtumassa joka kerta ja on mukana nytkin.

– Teimme yhdessä kohtaa sen virheen, että yritimme uudistaa ohjelmistoa. Yleisö haluaa, että kaikki on mahdollisimman samaa kuin 1960-luvulla, Kiviharju naurahtaa.

Valtaosa Bosrockin yleisöstä on yli 60-vuotiaita. Paikalle tullaan todella nauttimaan musiikista.

– Osa haluaa myös tanssia ja sille on järjestetty tilaa.

Mandshurian Beatista oli tullut iso hitti Japanissa.

The Firstissä soittavat basisti Kiviharjun lisäksi Suntsi Järvinen, rummut, Valentin Stefanov, kitara ja Pekka Paukku, koskettimet.

Illan avaa rautalankabändi The Stratos, joka on toiminut noin vuosikymmenen ajan. Sen johtohahmo on kitaristi Seppo Niittymäki, joka tunnetaan myös rallicrossin Euroopan mestarina.

Basisti Jake Itävaaran mukaan Stratos soittaa Shadows-henkisiä instrumentaaleja.

– Erikoisuutena on Sepon kaikulaite, jolla syntyy todella komea rautalankasoundi, Itävaara kertoo.

Bändissä soittavat myös Heka Niemi, rummut, ja Rauno Jaakkola, komppikitara.

The Soundsilla oli 1960-luvun alussa jättihitit Mandshurian Beat ja Emma. Yhtye teki 2011 paluun 46 vuoden tauon jälkeen ja mukana oli tuolloin kolme soittajaa 60-luvulta. Nykykokoonpanossa ainoa alkuperäisjäsen on basisti Peter Ekman.

– Olimme 60-luvun alussa kaikki vielä alaikäisiä ja Mandshurian Beatista oli tullut iso hitti Japanissa. Mitään rahoja emme koskaan nähneet, emmekä päässeet matkustamaan Japaniinkaan, Ekman muistelee.

Vuosimallin 2022 Soundsissa soittavat Esa Helasvuo, koskettimet, Ave Lönnfors, kitara ja laulu, Jan-Erik Saine, soolokitara ja Jomme Kettunen, rummut.

Bosrock Bosgårdin heinävintillä lauantaina 18. kesäkuuta kello 17.30–24.00. Pääsymaksu sisältää illallisen ja ohjelman.

Lue lisää: Bosgårdin musiikkikesä alkaa vauhdikkaalla progella – uutuutena lomakauden keskiviikkoillat

Lue lisää: Bosrock myytiin loppuun hetkessä – tarjoaa monien kaipaamaa 60-lukulaista musiikkia

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut