Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näsin kartanoon kahden vuoden kokeilu – Porvoo vuokraa rakennusta lyhyiksi jaksoiksi taide-, kulttuuri- tai kansalaistoimintaan

Porvoon kaupunki tiedotti perjantaiaamuna, että Näsin kartano siirtyy kahden vuoden määräaikaisella vuokrasopimuksella toimitilajohdolta kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluille.

Tänä aikana 2022–24 kaupunki vuokraa kartanoa edelleen toimijoille, jotka järjestävät tiloissa taide-, kulttuuri- tai kansalaistoimintaa. Alivuokrasopimukset voivat olla kestoltaan 1–3 kuukautta.

– Määräaikaisella kokeilulla tuetaan monenlaista asukaslähtöistä pop-up-toimintaa ja mahdollistetaan sekä alan ammattitoimintaa että kansalaistoimintaa, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa tiedotteessa.

Toiminta käynnistyy kesäkaudeksi 2022.

Näsinmäen kaavoitus on edelleen kesken. Kaupungin mukaan kokeilu antaa konkreettista tietoa kartanon mahdollisesta soveltuvuudesta erimuotoisten kulttuuripalveluiden toimintaan.

– Kokeilu ei kuitenkaan määrittele myöhempää käyttötarkoitusta tai käyttäjää, vaan se määritellään asemakaavalla, Gustafsson huomauttaa.

Kaupunki määritteli tänä vuonna Näsin kartanon kiinteistöksi, jonka kaupunki aikoo pitää omistuksessaan.

Viime vuosina toimitilajohto on harkinnan mukaan vuokrannut kartanoa määräaikaisilla sopimuksilla eri toimijoille. Suosituin vuokra-aika on ollut kesäkausi. Osan vuotta kiinteistö on ollut tyhjillään.

Lue lisää: Näsin kartanoa saatetaan vuokrata pian näyttelytilaksi – lopullinen käyttötarkoitus on yhä määrittelemättä

Lue lisää: Kysely: Ströhö, Hellbergin talo ja Brunbergin tehdas nurin – Porvoolaisten suosikkeja ovat Näsin kartano ja Porvoontalo

Lue lisää: Talot kertovat: | Omalaatuinen Näse-Jutte oli äkkipikainen, mutta hyväsydäminen