Askolan Kuusikon elokuva oli yleisön suosikki valtakunnallisessa kisassa – Älä sammuta valoo on kertomus hyväksytyksi tulemisesta ja zombeista

Askolalaisten 11-12-vuotiaiden ryhmä Askolan Kuusikko osallistui tänä keväänä Suomen suurimpaan lasten ja nuorten elokuvakilpailuun ”Kaikki kuvaa”.

Ella Korjuksen, Elmo Kuuselan, Iida Nissilän, Matilda Pråhlin, Tiia Oljemarkin ja Vilma Jäntin Älä sammuta valoo voitti tämän valtakunnallisen kilpailun yleisöäänestyksen selvästi saaden yli sata ääntä.

Reilu 3-minuuttinen elokuva on nuorten itsensä käsikirjoittama, kuvaama, näyttelemä ja leikkaama. Älä sammuta valoo on kertomus hyväksytyksi tulemisen parantavasta voimasta, sillä hylkääminen ja kiusaaminen tekevät meistä zombeja.

Älä sammuta valoo

Nuoret tekivät elokuvan vapaa-ajallaan yhdessä Askolan nuorisotoimen ohjaajien Jari Uutelan ja Roosa Salmisen kanssa. Videota tehtiin viitenä päivänä, noin 2–3 tuntia kerrallaan. Nuoriso-ohjaajien mukaan heidän tehtävänsä oli lähinnä antaa henkistä tukea.

Kaikkiaan kilpailuun osallistui yli 200 nuorten tekemää elokuvaa. Koko projekti huipentui Kaikki kuvaa -juhlagaalaan Helsingissä lauantaina 14. toukokuuta.

Askolalaisten elokuva ei yltänyt raadin valitsemien finalistien joukkoon, mutta kuten kaikissa muissakin gaaloissa – yleisön suosikki lienee se paras palkinto.

Kilpailun järjestäjänä toimii tuotantoyhtiö Amazement.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut