Hätään pitäisi reagoida ja Itä-Uudellamaalla aloittaa mielenterveyden terapiatakuu pilottihankkeena, esittävät aluevaltuutetut

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella pitäisi aloittaa kaikenikäisiä koskeva mielenterveyden terapiatakuu pilottihankkeena, sillä mielenterveys ei odota, esittävät Kokoomuksen aluevaltuutetut Nina Uski, Irmeli Hoffrén ja Silja Metsola aloitteessaan aluevaltuustolle.

Mielenterveyden ongelmat ovat kasvaneet parin vuoden aikana ja nykyisessä maailmantilassa. Yksinäisyys on lisääntynyt, päihdeongelmat kärjistyneet ja kotiväkivalta lisääntynyt. Kahden vuoden poikkeustila on horjuttanut etenkin lasten ja nuorten hyvinvointia.

– Perheiden hätään on reagoitava ajoissa. Helpottamalla mielenterveyspalveluihin pääsyä voitaisiin vähentää merkittävästi mielenterveysongelmista johtuvia sairauspoissaoloja ja työkyvyttömyyttä, Uski, Hoffrén ja Metsola perustelevat.

Terapiatakuu varmistaisi tehokkaan mielenterveyshoidon perustason – tarvittaessa hoidolliseen psykoterapiaan tai muuhun psykososiaaliseen hoitoon ohjattaisiin jo ensimmäisen terveyskeskuskäynnin jälkeen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut