Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite: Uusi kaksikielinen päiväkoti Haikkoo-Tolkkisiin – "Kolme päiväkodille kaavoitettua tonttia löytyy jo alueelta"

Porvoon kaupungin on käynnistettävä heti uuden päiväkodin suunnitteleminen ja rakentaminen Haikkoo-Tolkkinne alueelle tai vaihtoehtoisesti myytävä tai vuokrattava päiväkodille kaavoitettu tontti yksityiselle toiminnanharjoittajalle, joka voi tuottaa lapsiperheille kipeästi tarvittavia varhaiskasvatuspalveluita voimakkaasti kasvavalla alueella.

Näin esittävät aloitteessaan kaupunginvaltuutetut Outi Lankia (kesk.) ja Nina Uski (kok.).

He muistuttavat, että pientaloalueille muuttaneista ja muuttavista suurin osa on lapsiperheitä, joten keskeisten palveluiden tarve on huomioitava.

– Varhaiskasvatuspalveluiden saatavuus Haikkoo-Tolkkinen alueella on täysin riittämätön. Ylä-Haikkoon päiväkoti valmistui kymmenisen vuotta sitten ja se on jäänyt jo kauan aikaa sitten aivan liian pieneksi.

Lankian ja Uskin mukaan Haikkoo-Tolkkinen alueella on kolme tonttia, joiden kaavamääräykset mahdollistavat uuden päiväkodin rakentamisen tai mahdollista on myös Ylä-Haikkoon päiväkodin laajentaminen viereiselle tontille.

Ylä-Haikkoon päiväkodin vieressä on rakentamaton opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue, jossa on rakennusoikeutta 4200 kerrosneliömetriä.

Tolkkisten koulun tontille on mahdollisuus rakentaa päiväkoti ja rakennusoikeutta on jäljellä noin 4000 kerrosneliötä. Tolkkisissa on lisäksi tyhjillään vanha päiväkodin tontti, jolta on purettu kaikki rakennukset, jossa on rakennusoikeutta noin 1200 kerrosneliömetriä.

Haikkoo-Tolkkinen seutu on Porvoon voimakkaimmin kasvavia pientaloalueita. Länsi-Haikkoon uusista omakoti- ja rivitaloista lähes kaikki ovat rakentuneet, eikä vapaita tontteja ole.

Seuraavaksi alueelle rakentuu Haikkoonlampi ja Haikkoonranta II, joille tulee yhteensä noin 60 uutta tonttia. Suunnittelussa on parhaillaan asemakaava Edelfeltin rantaan, jonka sisältöön vahvasti osallistetaan asukkaita.