Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhaan Ströhöön ruokatori ja Teletaloon senioriasumista? – Yhtiö hakee Porvoolta suunnitteluvarausta vuodeksi

Porvoon kaupunkikehityslautakunta päättää ensi viikolla vanhaa Strömborgska skolaa ja Teletaloa koskevan suunnitteluvarauksen myöntämisestä Ventidue Oy Ltd:lle.

Kaupungin tiedotteen mukaan yhtiö on ideoinut Teletaloon asumiskonseptia ja vanhaan Strömborgska skolaniin konseptia, jossa yhdistyisivät muun muassa lähiruoka, majoitus, asuminen, tapahtumat ja aktiviteetit. Suunnitteluvaraus tarkoittaisi, että keskustakiinteistöt varattaisiin yhtiölle vuodeksi suunnitelmien edistämistä varten.

–  Ideoidut konseptit toisivat lisää asukkaita, palveluita ja tapahtumia aivan Porvoon ydinkeskustaan, mikä on kaupunkistrategian tavoitteiden mukaista, kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren toteaa tiedotteessa.

Ventiduen tavoitteena olisi toteuttaa Teletalon tontille omistus- ja vuokra-asumista ensisijaisesti yli 55-vuotiaille. Kiinteistöön tulisi 47 omistusasuntoa ja 47 vuokra-asuntoa.

Vanhan Strömborgskan tontille yhtiö suunnittelee Mathallen Borgå -konseptia. Se yhdistäisi lähituottajien ruokatorin, ravintolat, majoituksen ja asumisen. Konseptiin kuuluisivat myös erilaiset tapahtumat ja aktiviteetit

Strömborgska skolan ja Teletalo ovat Porvoon kaupungin myytävien rakennusten listalla. Rakennusten tonteille laaditaan asemakaavan muutos.

– Ventiduen ideoita ei voi toteuttaa nykyisen asemakaavan puitteissa, joten asemakaavaa edistetään suunnitteluvarauspäätöksen jälkeen tiiviissä yhteistyössä yhtiön kanssa, Mollgren sanoo tiedotteessa.