Oletko huomannut? Tästä syystä sähkölinjoilla roikkuu heijastimia – Caruna pyytää kansalaisia kertomaan, mihin niitä vielä tarvittaisiin

Sähköverkon ilmajohdoissa roikkuu palloja ja heijastimia, varsinkin avoimilla alueilla ja vesistöjen äärellä. Niiden tarkoitus on varoittaa alueella lentäviä lintuja sähkölinjoista, selviää sähkönjakelu- ja sähköverkkoyhtiö Carunan tiedotteesta.

– Haluamme suojella luonnon monimuotoisuutta sekä ilmajohtojamme. Näin vältytään myös törmäyksien aiheuttavilta sähkökatkoilta, sanoo tiedotteessa Carunan kunnossapitopäällikkö Petteri Palmumaa.

Caruna saa säännöllisesti kansalaisten ilmoituksia lintupallojen tai -heijastimien tarpeesta. Caruna toivoo saavansa jatkossakin tietoa esimerkiksi siitä, missä muuttolinnut liikkuvat.

– Lintuosumista on hyvä kertoa meille, jotta voimme suojata avolinjoja, joissa tarvetta esiintyy. Vinkkejä voi lähettää esimerkiksi verkkosivujemme chatin kautta.

Viime vuosina lintuheijastimia- ja palloja on asennettu kuntalaisten vinkkien perusteella esimerkiksi Salossa ja Vihdissä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut