Linnankosken lukion abit ja Lions Club Porvoo-Borgå lahjoittivat 2 600 euroa Porvoon turvakodille

Taksvärkistä lähti: Avustuskohde päätettiin yhdessä.

Linnankosken lukion abiturientit ja Lions Club Porvoo-Borgå luovuttivat tiistaina 2 600 euron tuen Porvoon turvakodille.

Lahjoitussummasta puolet oli koossa, kun abiturientit keräsivät huimat 1 295 euroa taksvärkkikeräyksessään marraskuussa.

Lukiolaiset halusivat antaa rahat Lions Club Porvoo-Borgålle, jotta klubi voisi antaa sen eteenpäin tärkeään tukikohteeseen. Klubi oli niin vaikuttunut opiskelijoiden keräämän rahamäärän suuruudesta, että päätti tuplata tukipotin 2 600 euroon ja miettiä yhdessä lukiolaisten kanssa sopivan kohteen.

Linnankosken lukion taksvärkkipäivän avustuskohteet ovat aina opiskelijoiden valitsemia. Erityisesti pandemia-aikana opiskelijat halusivat kohdistaa tuen paikallisiin kohteisiin ja erityisesti nuorille. Muut Linnankosken lukion opiskelijoiden vuosiluokat antoivat tukea Mieli ry:lle nuorten mielenterveystyön tukemiseen ja Tukikummit ry:lle nuorten syrjäytyminen ehkäisyyn.

Linnankosken lukion abiturientit, Linnankosken lukion opiskelijakunnan hallituksen vastuuopettajat Tia Ahtinen ja Veikko Vesterinen sekä Lions Club Porvoo-Borgå valitsivat tukikohteeksi Porvoon turvakodin, koska se tekee todella tärkeää ja merkityksellistä työtä auttaessaan vuosittain monia vanhempia ja heidän lapsiaan akuutissa kriisissä.

Tukea olivat luovuttamassa Porvoon turvakodilla 17. toukokuuta Linnankosken lukion opiskelijat Iina Lemström, Kiira Löppönen ja Amanda Runni, Linnankosken lukion opiskelijakunnan hallituksen vastuuopettaja Tia Ahtinen ja Lions Club Porvoo-Borgån presidentti Petri Kotilainen.

Porvoon turvakodin puolesta lahjoitusta olivat vastaanottamassa Turvakodin johtaja Marika Johansson ja sosiaalityöntekijä Maria Sandbäck.

Marika Johansson kiitti tuesta ja kertoi, että lahjoitus pyritään kohdistamaan siten, että se ilahduttaisi ja palvelisi kaikkia turvakodin asiakkaita ja lisäisi asiakkaiden viihtyvyyttä.

– Tämän johdosta lahjoitusvaroilla hankitaan turvakodin asiakastiloihin uusi iso ja tukeva ruokapöytä tuoleineen.

Lions Club Porvoo-Borgå on Porvoon viidestä lions-klubista vanhin. Klubi tukee erityisesti lapsia, lapsiperheitä ja nuoria Porvoon alueella.

Lue lisää: Leijonien kalenterikaupan ansiosta on saatu neuvoloista jo 100 000 eurolla palveluseteleitä lapsiperheille – jopa viime hetkellä

Lue lisää: Porvoon Turvakodin asiakkaat saivat lahjoituksen Zontakerhon naisilta

Mikä?

Turvakoti

Turvakoti on tarkoitettu kaikille lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille ikään, sukupuoleen, kotikuntaan tai erityistarpeisiin katsomatta.

Ei tarvitse erillistä lähetettä, turvakoti on maksuton palvelu.

Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden.

Lyhytaikainen turvapaikka, jossa jokaisella asiakkaalla tai perheellä on oma huone.

Yhteystiedot: Porvoon turvakoti, Nordenskiöldinkatu 18, P. 0400 664 932

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut