Ravintola Ararat Piispankadulla laajenee jo kolmannen kerran ja taas siirtyy keittiö

Porvoon keskustassa Piispankadulla sijaitseva Ararat laajentaa tilojaan jo kolmatta kertaa, nyt ravintolakäyttöön tulee myös seinänaapurissa aiemmin toimineen kampaamon tilat. Huhtikuussa avattavaksi suunniteltu remonttihanke on viivästynyt. Kun se viimein valmistuu, ravintolassa on neliöitä 200.

– Laitettiin ikkunaan paperit, mutta on keskitytty tekemään ruokaa, eikä remontti ole edennyt, yrittäjä Rojhat Demirtas kertoo.

– Meillä ei ole tämän kanssa kiirettä, kun ostimme vasta tuon liiketilan noin 67 neliötä ja lupien hakukin on vielä kesken. Sinne tulee meidän uusi keittiö, johon tulee Kruunussa Aleksanterinkaaressa olleet vähän paremmat laitteet ja koneet.

Uuteen keittiöön mahtuu ravintoloitsijan mukaan paremmin kaikki ne laitteet, joita tarvitaan valikoimaan tulevien burgereiden valmistamiseksi. Niitä valikoimassa ei vielä ole, koska laitteet eivät mahdu nykyiseen keittiöön.

– Saadaan lisäksi muutama pöytä lisää ikkunan viereen. Salaattipöydällekään ei ole nyt oikein tilaa. Vanhassa rakennuksessa on vähän vaikea sijoittaa asioita vähiin neliöihin.

Demirtas on jo saanut suunnittelijalta piirustukset, millaiseksi yhdistyviä kahta liiketilaa remontoidaan. Hän mainitsee, että rakennusalan tekijöitä on ollut vaikea löytää työhön, koska kaikilla on niin paljon töitä kuin ehtivät tekemään.

Rakennusmateriaalien tarve ei hänen mukaansa ole suuri, mutta nekin hinnat ovat kuitenkin aiempaa korkeammat. Näistä syistä laajennuksen kanssa ei kiirehditä.

Rojhat Demirtas kertoo olleensa 17-vuotias, kun hän aloitti Araratissa. Nyt yrittäjä on 44-vuotias.

– Ollaan oltu tässä kohta 30 vuotta. Tämän jälkeen näissä tiloissa ei voi enää laajentaa. Edellinen oli 2004 tai 2005, kun osti vaateliikkeeltä 52 neliötä ja siirsin keittiön sinne. Tällä kertaa suunnitellaan niin, että saadaan ravintolasta oikein hyvä toiminnallinen tila.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut