Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesällä julkaistava Hautalehto-mobiilipeli vie dekkarifanit seikkailulle Porvoon kaduille ja kujille

Kesällä julkaistaan uudenlainen Hautalehto-mobiilipeli, joka vie pelaajan seikkailulle Porvoon kaduille ja kujille. Pelissä yhdistyvät Christian Rönnbackan Hautalehto-dekkareiden ja niihin perustuvan Kylmä syli -tv-sarjan tapahtumat. Pelin tapahtumat sijoittuvat Porvoossa kuvatusta tv-sarjasta tunnistettaviin maisemiin.

Pelaaja tutustuu kaupunkiin ja ratkaisee samalla Hautalehto-teemaisen arvoituksen. Pelin julkaisija on Join Story Oy. Porvoon kaupungin ja Join Story Oy:n 15 000 euron arvoisen sopimuksen myötä Porvoon kaupunki toimii yhtenä pääyhteistyökumppanina.

Rönnbackan dekkareihin perustuva tv-sarja Hautalehto: Kylmä syli julkaistiin suoratoistopalvelu C Moressa joulukuussa 2021. Sarja on rikkonut katsojaennätyksiä ja noussut suoratoistopalvelun katsotuimmaksi alkuperäissarjaksi. Hautalehto-dekkareita myytiin yksin viime vuonna noin 100 000 kappaletta.

– Ajatus toiminnallisen Porvooseen sijoittuvasta Hautalehto pelistä on muhinut päässäni vuosia, sillä halusin laajentaa kirjasarjan ja tv-sarjan antamaan kokemusta ja tuoda sen matkailijoille koettavaksi Porvooseen, kirjailija Christian Rönnbacka sanoo.

Seikkailupelin pelaajaa kuljetetaan tv-sarjasta tuttujen tapahtumapaikkojen läpi.

– Se tapahtuu ilman aikapaineita, jolloin pelaaja saa hyvän läpileikkauksen Porvoosta ja voi seikkailun aikana tutustua paikallisiin palveluihin, Rönnbacka sanoo.

Kylmä syli -rikossarja kuvattiin Porvoossa toissa talvena ja kaupunki sai siinä huomattavan paljon näkyvyyttä, siitäkin huolimatta, että Porvoon poliisiasemalle sijoittuvat kohtaukset kuvattiin Espoossa.

Sarjan pääosaa, rikoskomisario Antti Hautalehtoa näyttelee Mikko Leppilampi, joka ihastui Porvooseen kuvauspaikkana.

– Ei ole makeempaa miljöötä tehdä tällaista! Minua kiehtoo – ja uskon että monia muitakin – se, että ollaan tosi tutustuttavan kokoisessa miljöössä ja ympäristössä, missä kaikki kujat, kadut, nurkat, kuppilat ja ihmiset tulevat tutuiksi ja asiat voivat sitä kautta vielä syventyä, Leppilampi pohti Uusimaan haastattelussa (UM 27.11.2021).

Kylmä syli kertoo nuorten miesten hukkumistapauksista, jotka saavat rikoskomisario Hautalehdon piinaavan epätietoisuuden valtaan. Kaikki tosiasiat alkavat viitata siihen, että asialla on keinoja kaihtamaton murhaaja, joka kiskoo ihmisiä Porvoonjoen kylmään syliin.

Korjattu klo 15.30: Hautalehto-dekkareita myytiin yksin viime vuonna 100 000 kappaletta. Kokonaisuudessaan niitä on myyty noin 400 000 kappaletta.