Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Liikenne aikoo karsia bussivuoroja voimakkaasti – kaupunki ja ELY-keskus nopeisiin toimiin

Porvoon Liikenne karsii Porvoon sisäisen joukkoliikenteen vuoroja ja linjoja merkittävästi jo kesäkuun alusta.

Porvoon kaupunki ja ELY-keskus pyrkivät nopealla aikataululla ostamaan korvaavan liikenteen kesäksi ja ensi talvikaudeksi, kaupunki tiedottaa.

Kaupunki tiedottaa heti, kun asian valmistelu etenee päätöksentekoon.

– Paikallisliikenne on toiminut useita vuosia markkinaehtoisena, mikä on ollut kaupungille toiminnallisesti tarkoituksenmukainen ja myös edullinen ratkaisu, kuntatekniikkapäällikkö Kari Hällström toteaa tiedotteessa.

– Tulemme esittämään tälle vuodelle talousarvioylitystä liikenteen turvaamiseksi ilman katkoksia pääsääntöisesti viime kesän ja talvikauden aikatauluja mukaillen. Kustannukset ovat kaupungille merkittäviä, mutta samalla kaupunki saa mahdollisuuden vaikuttaa paikallisliikenteen kehittämiseen eri tavalla kuin tähän asti, Hällström jatkaa.

Aluksi liikennettä pyritään jatkamaan melko lailla ennallaan, mutta kaupunki aikoo lisäksi aloittaa ripeästi pidemmän tähtäimen ratkaisujen suunnittelun. Tavoitteena on mahdollistaa toimiva joukkoliikenteen jatkuminen Porvoossa.

– Suunnittelussa kerätään myös kaupunkilaisten ajatuksia joukkoliikenteestä. Kaupunki sitoutuu valmisteilla olevassa strategiassa sisäisen joukkoliikenteen kehittämiseen, Hällström painottaa.