Askolan ja Pukkilan Osuuspankit hyväksyivät fuusion, Ylä-Uudenmaan OP aloittaa vuodenvaihteessa

OP Askolan, OP Pukkilan ja OP Kärkölän osuuskuntien kokoukset sekä OP Mäntsälän ja OP Orimattilan edustajistojen kokoukset ovat päättäneet pankkien yhdistämisestä. Uusi Ylä-Uudenmaan Osuuspankki aloittaa 1.1.2023.

Pankkien hallitukset ovat neuvotelleet fuusiosta sillä perusteella, että yhdistämällä voimat muodostetaan riittävän suuri, elinvoimainen ja palvelukykyinen pankki tuleville vuosille, millä turvataan parhaiten asiakkaiden edut. Pankit säästävät hallinnollisissa kuluissa jopa kolme miljoonaa euroa vuodessa.

Hallintoelinten kokouksissa viime torstai-iltana käytiin yhdistymishankeen perusteluita läpi ja keskusteltiin sen mahdollisuuksista ja uhista. Myös puheenvuoroja käytettiin yhdistymisen puolesta ja vastaan. Kussakin kokouksessa hyväksyttiin oman pankin hallituksen esitys yhdistymisestä.

– Olen iloinen, että pankkimme osuuskunnan kokouksessa tehtiin hyviä päätöksiä. Haluamme keskittyä palvelemaan asiakkaita ja käyttää vähemmän aikaa byrokratian pyörittämiseen. Osana isompaa pankkia vähenee myös organisaatiomme haavoittuvuus yllättävissä tilanteissa, OP Askolan hallituksen puheenjohtaja Jukka Tuiskula toteaa tiedotteessa.

– Me kaikki viisi pankkia olemme hyvin samankaltaisia ja nyt pääsemme luomaan uutta tasavertaisuuteen pohjautuvaa osuuspankkia. Tästä hyötyvät erityisesti asiakkaamme, koska jatkossa omia pankki- ja vakuutusasioita voi hoitaa nykyistä useammissa konttoreissa, OP Pukkilan hallituksen puheenjohtaja Anu Koivisto kertoo tiedotteessa.

Kaikki nykyiset konttorit jatkavat toimintaansa, ja uusi pankki tulee tarjoamaan myös syvempää asiantuntemusta vaativia palveluita. Yhdistyminen ei vaikuta pankkien asiakassuhteisiin, vaan ne jatkuvat nykyisellään. Esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina, eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi.

OP Ylä-Uudenmaan toimitusjohtajana aloittaa OP Mäntsälän toimitusjohtaja Mikko Purmonen. OP Orimattilan toimitusjohtaja Jukka Sipilä jää eläkkeelle, ja muiden osuuspankkien toimitusjohtajat siirtyvät uuden pankin johtoryhmään. Muut työntekijät jatkavat uuden pankin palveluksessa ns. vanhoina työntekijöinä.

OP Itä-Uusimaa, OP Helsinki ja OP Uusimaa puolestaan sulautuvat uudeksi Uudenmaan Osuuspankiksi 1.8.2022.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut