Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nousiko Riina Mäkinen rekan kyytiin? Loviisan Vanhakylässä viisi vuotta sitten kadonneesta naisesta on saatu ehkä uutta tietoa

Loviisan Vanhakylässä 2017 kadonneen Riina Mäkisen tapauksesta on saatu mahdollisesti uutta tietoa. MTV kertoi maanantaina Helsingin poliisin saamasta silminnäkijähavainnosta, jonka mukaan Mäkistä muistuttava henkilö olisi noussut Kuninkaantien ABC:n sillalla venäläisillä kilvillä varustetun yhdistelmäajoneuvon kyytiin.

Mäkinen katosi keskiviikkona 10. toukokuuta 2017 ja silminnäkijä kertoo tehneensä havaintonsa myöhään illalla katoamisviikolla joko keskiviikkona tai perjantaina.

Uusi silminnäkijä oli ilmoittautunut loppuvuodesta 2021 Vanhakylän maastossa Mäkistä etsineille vapaaehtoisille huomattuaan etsintöjen jälleen jatkuneen. Mies kertoo ilmoittaneensa havainnostaan poliisille jo katoamistutkinnan alkuvaiheessa kesällä 2017, mutta oli nyt alkanut epäilemään, oliko havainto koskaan tavoittanut etsijöitä.

Epäilys oli oikea, sillä etsijöille tieto tuli uutena. Samalla selvisi, ettei miehen tekemä havainto ollut koskaan päätynyt edes katoamistutkintaa tekevälle poliisille.

Poliisi ei voi vahvistaa viisi vuotta vanhaa ilmoitusta, sillä sitä ei ole löytynyt. Syytä mahdolliseen tietokatkokseen ei ole tiedossa.

MTV on haastatellut asiasta etsintöjä koordinoivaa Elisa Parmasta.

– Silminnäkijä oli itse ollut liikkeellä henkilöautolla. Nuori nainen oli kävellyt tien viertä huppu päässään ja ollut yltä päältä likaantuneena. Häneltä oli puuttunut kenkä ja hän oli ollut pahasti kastunut, Parmanen kertoo.

Silminnäkijän mukaan autoilija oli pysähtynyt kysymään nuorelta naiselta, onko kaikki kunnossa. Nainen oli vaikuttanut sekavalta ja pyytänyt kyytiä Itä-Helsinkiin.

Tilanne oli keskeytynyt, kun paikalle ajoi samaan aikaan Helsingin suuntaan kääntymässä ollut venäläisin rekisterikilvin varustettu yhdistelmäajoneuvo, jonka nainen viittilöi pysähtymään. Hän nousi kyytiin ja ajoneuvo lähti moottoritietä pitkin kohti Helsinkiä.

Silminnäkijä uskoo, että myös Kotkan suunnasta sillalle ajaneen toisen henkilöauton kuljettaja on mahdollisesti nähnyt tilanteen.

Poliisi vahvistaa saaneensa talven aikana tiedon mahdollisesta havainnosta sekä olleensa silminnäkijään yhteydessä. Poliisin mukaan havainto ajoittuu kuitenkin pari vuorokautta Mäkisen katoamisen jälkeiseen aikaan. Poliisi pitää epätodennäköisenä, mutta ei mahdottomana, että kyseessä olisi Riina Mäkinen.

MTV julkaisi myös lauantaina jutun Mäkisen katoamisiltaan liittyvistä epäselvyyksistä illan kulun aikajanassa. Poliisi aikoo nyt selvittää asiaa.

Riina Mäkisen katoamisessa ei epäillä henkirikosta.