Porvoossa uusitaan tuomiokirkon äänentoistoa – käyttäjiltä tulee jatkuvasti palautetta, vaikka tekniikka periaatteessa toimii

Porvoon yhteinen kirkkoneuvosto päättää tiistaina tuomikirkon äänentoistojärjestelmän päivittämisestä. Sen vanhimmat osat on uusittu palon jälkeen vuonna 2008 ja tekniikka periaatteessa toimii, mutta vikaantumiset ovat yleistyneet ja käyttäjiltä tulee jatkuvasti palautetta huonosta äänenlaadusta ja kuuluvuudsta jossakin kirkon osissa.

Äänentoistotekniikka on kehittynyt vuosien saatossa ja esimerkiksi kaiuttimia saadaan nykyään vastaavalla tai jopa paremmalla äänentoistolaadulla pienemmän kokoisena.

Kirkkosalien erityisyys akustisena tilana sekä Tuomiokirkon historiallisuus edellyttävät erityisammattitaitoa vaativaa osaamista.

Kiinteistö- ja hankintapäällikkö pyysi tarjouksia ja suunnittelijaksi on tulossa edullisemman tarjouksen jättänyt, aiemminkin Porvoon tuomiokirkon äänentoistoa rakentamassa ollut Studiotec Oy.

Äänentoistojärjestelmän päivitykseen seurakuntayhtymä varaa 50 000 euroa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut