Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oijoi, nyt tuli lämmin kesä kahdeksi päiväksi! – Meteorologi: Selkeää ja aurinkoista vielä keskiviikkonakin, mutta torstaina lämpötilat romahtavat

Kesä on täällä! Ilmatieteenlaitoksen mukaan tiistaille on tarjolla auringonpaistetta ja jopa 22 asteen lämpötilaa. Hellerajaa siis hätyytellään.

Kokonniemen maauimalasta löytyi auringonpalvojia jo maanantaina, jolloin Porvoon Harabackan mittausasemalla mitattiin 19,8 asteen lämpötila. Pilven taakse jäänyt aurinko sai nurmikolla olijat lähtemään. – Tullaan huomenna uudelleen!

Hyppytornilla oli vielä hiljaista ja Eija Outila sai nauttia rauhassa uintihetkestään raikkaassa vedessä. Kokonhallin takana oltiin kesäisissä askareissa. Porvoolaisella Anu Sorsalla on ollut kasvimaa yli kymmenen vuotta. Hänelle paras kesäkeli on sellainen, että yöllä sataa ja päivällä paistaa.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan helleraja ei tule vielä lähipäivinä ylittymään. Päivystävän meteorologi Petri Hoppulan mukaan maanantaina mitattiin Utissa 21,7 astetta ja sille tasolle päästään myös tiistaina ja keskiviikkona.

– Aurinko paistaa ja eteläisessä Suomessa on lämpötilaksi ennustettu 22–23 astetta, mutta torstaina romahtavat lämpötilat ja tulee vesisadetta seuraavat päivät.

Eteläisen Suomen päällä maanantaina olevat pilvet hälvenevät illan aikana ja yöstä Hoppula ennustaa enimmäkseen selkeää.

– Samoin tiistaina, jolloin ei pitäisi pilvisyyttä syntyä. Keskiviikkona on aamupäivä erittäin selkeä ja lämpötilat ehtivät nousta yli 20 asteeseen, mutta iltapäivällä alkaa lännestä päin tulla pilviä ja illan mittaan saadaan Uudellamaalla ja Porvoon seudullakin jokunen sadekuuro noin kello 20.00 jälkeen, Hoppula arvioi.

Viikonlopusta on tulossa epävakaa sään osalta, mutta valmistujaisia juhlitaankin vasta sitä seuraavassa viikonvaihteessa, pääasiassa lauantaina 4. kesäkuuta. Sinne asti säätilan ennustukset eivät ulotu.

– Alkuviikko tulee kyllä olemana noin 15–18 asteen luokkaa, jollaisissa mennään toukokuun loppuun asti. Sen pidemmälle ei kannata kovin yksityiskohtaisesti ennustaa.

Toukokuun viimeinen viikko oli vuosi sitten varsin viileä. Meteorologi Petteri Pyykön mukaan säärintama olisi vuosi takaperin halkonut Suomea siten, että etelässä on ollut jopa 15 asteen lämpötiloja ja pohjoisessa esimerkiksi Kuusamon korkeudella vain 2–3 astetta.

– Itä-Uudellamaalla on ollut 12–13 astetta lämpöä ja paikoittaisia sateita. En usko, että ne ovat osuneet ihan päälle.