Kasvava huvivene ja vesiskootteriliikenne lisää myös merivartioston tehtäviä – tarkista veneesi kunto, varusteet ja taitosi etukäteen

Meripelastuksen tapahtumamäärät jatkoivat päättyneellä viikolla 20 lievää kasvua, kertoo Suomelahden merivartiosto tiedotteessaan. Tehtäviä oli 29, mikä on tavanomainen määrä ajankohtaan nähden.

Huvivene- ja vesiskootteriliikenne lisääntyi erityisesti pääkaupunkiseudun edustan merialueella.

Merkittävimpänä tapahtumana oli Loviisan edustalla tapahtunut moottoriveneen uppoamisvaara. Kaksi henkilöä evakuoitiin uppoamisvaarassa olevasta aluksesta Pelastuslaitoksen veneeseen. Kumpikaan veneilijä ei onneksi loukkaantunut onnettomuudessa.

Tarkistathan ennen veneilykauden aloitusta veneiden kunnon, veneilyvarusteet ja veneilijän taidot. Vesillä apu ei ole yhtä lähellä kuin maalla, joten ehkäise vaaratilanteet ennalta ja varaudu hätätilanteisiin, merivartiosto opastaa.

Suomenlahden merivartioston järjestämä kertausharjoitus itäisen Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun merialueella päättyi viime viikolla.

Harjoitus sujui suunnitelman mukaisesti ja reserviläiset pääsivät tiedotteen mukaan ylläpitämään ja kehittämään osaamistaan Rajavartiolaitoksen monipuolisissa lakisääteisissä tehtävissä merellisessä toimintaympäristössä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut