Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudet töhryt Porvoon katukuvassa vähentyneet – Paikallinen nuori mies poliisitutkinnassa epäiltynä vahingonteoista

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee porvoolaista vuonna 2000 syntynyttä miestä lukuisista vahingonteoista Porvoon keskustassa. Meneillään olevan poliisitutkinnan perusteella hänen epäillään olevan kaupunkilaisia suuresti ärsyttäneiden Nudge-töhryjen tekijä. Sen lisäksi hänellä on ilmeisesti ollut useita muitakin nimimerkki-tägejä, joita on töhritty etenkin tyhjillään olevien keskustarakennusten seiniin ja ikkunoihin.

Rikoskomisario Freddie Cederlundin arvion mukaan poliisitutkinta jatkuu syksyyn.

– Asianomistajia on paljon ja heidän vahingonkorvausvaatimustensa selvittelyyn kuluu aikaa, hän kertoo.

Miestä ei epäillä muista rikoksista. Hänen jäljilleen päästiin vihjeiden ja muussa rikostutkinnassa ilmenneiden tietojen perusteella.

Juttu voidaan viedä syyttäjälle lukuisina eri vahingontekoina tai asianomistajista riippuen harvempina törkeinä vahingontekoina. Cederlundin mukaan törkeän vahingonteon raja kulkee noin 15 000 euron paikkeilla.

Epäillyn miehen osuutta Porvoon katukuvan töhrimisessä voi arvioida merkittäväksi, sillä tämän vuoden aikana uusia töhryjä on tehty huomattavasti edellisvuosia vähemmän.

Uutisen kertoi ensimmäisenä Svenska Yle.