Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhempainyhdistys palkitsi – Kuunteleva, arvostava ja ratkaisukeskeinen, kehui AE-koulun väki Seppo Ahosta, joka on yksi kolmesta palkitusta

Porvoon vanhempainyhdistykset POFF palkitsi tiistaina Paahtimolla Albert Edelfeltin koulun apulaisrehtori Seppo Ahosen vuoden yhteistyöntekijänä. Kunniamaininnan saivat Keskuskoulun luokanopettaja Anne Sonkajärvi ja Hamarin koulun koulunkäynninohjaaja Jenni Granroth.

Vanhempainyhdistykset kannusti eri koulujen henkilöstöä vinkkaamaan omasta tai tutusta porvoolaisesta koulusta, opettajasta tai koulunkäynninohjaajaa, oppilashuoltoa, ruoka- tai tilapalveluiden toimijaa tai vaikka rehtoria.

– Kaikista näistä ryhmistä saimme runsaasti ehdotuksia, puheenjohtaja Marika Salomaa sanoi.

Keskuskoulun Salomaan kanssa olivat tunnustuksia antamassa POFFin varapuheenjohtaja Anne Tukiainen, Emilia Mäntylä Tolkkisten vanhempainyhdistyksestä ja Heidi Liljemark Kevätkummun vanhempainyhdistyksestä.

Palkitut saivat kunniakirjan, kukkakimput ja laatikolliset Brunbergin suukkoja vietäväksi kouluille herkuttelua varten.

Seppo Ahosta on AE-koulusta kehuttu vuorovaikutustaidoista ja siitä, että mies tulee toimeen kaikenlaisten perheiden kanssa.

– Hän kohtaa myönteisesti, ymmärtävästi, toista arvostavasti ja yksilöllisesti kaikki tapaamansa ihmiset. Hänellä on aikaa kuunnella ja paneutua lämmöllä kuulemaansa, todetaan Sepon saamassa kunniakirjassa, jossa mainitaan myös ratkaisukeskeisestä ja keskustelemaan kannustavasta otteesta työhön ja johtamiseen.

– Anne suhtautuu ammattimaisen jämäkästi asioihin ja on taitava kohtaamaan oppilaita, kollegoita ja vanhempia, ja suhtautuminen on ratkaisukeskeistä, kiitellään Anne Sonkajärveä kunniakirjassa.

– Jenni toimii lapsilähtöisesti ja kohtaa kaikki lapset kuunnellen ja hänen puoleensa on helppo kääntyä. Hän myös hoitaa kaikki tehtävät mahdollisimman laadukkaasti, kehuvat hamarilaiset Jenni Granrothin toimintatapaa koulussa.

Seppo Ahonen kertoi aina arvostaneensa vanhempainyhdistysten työtä, koska hänen mukaansa on tärkeää, että vanhemmat ovat aktiivisesti mukana lastensa koulujen toiminnassa. Tunnustuksesta hän totesi, ettei "tätä työtä tehdä, että palkittaisiin."

Ahonen kertoi, että hän koettaa noudattaa kolme mottoa, joista ensimmäinen on: Tee se mikä sinulle kuuluu. Toinen ja äärettömän tärkeä on, että "älä pidä itseäsi muita parempana."

– Kolmas on, että auta toisia kukoistamaan ovat he sitten lapsia, opettajia, vanhempia tai rehtoreita. Näitä kolmea olen koettanut viljellä ja kertoa laajemminkin eteenpäin, Ahonen kertoi.

Porvoon vanhempainyhdistykset edistää aktiivisesti lasten, perheiden ja koulujen asioita järjestämällä muun muassa erilaisia teemailtoja ja ottamalla kantaa ajankohtaisiin asioihin.

Esimerkiksi toukokuussa oli vanhemmille ja lasten ja nuorten parissa työskenteleville keskusteluilta siitä, miten keskustella lapsen ja nuoren kanssa seksuaalisesta häirinnästä.

Porvoon kaupungin lähikoulua koskeviin linjauksiin otettiin aiemmin kantaa tasavertaisuuden puolesta, että painotetun opetuksen koulusta tulisi lapsen lähikoulu. Lisäksi järjestettiin äskettäin keskusteluilta kouluterveyskyselyn tuloksiin liittyen.

Porvoon Pelastakaa lapset ry palkitsi viime vuonna vanhempainyhdistykset Vuoden lapsiystävällinen teko-tunnustuksella yhdistyksen aktiivisen roolin vuoksi kiusaamisen vastaisessa työssä ja innostaessaan lapsia ja nuoria lukemaan.