Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kevätkummun Louhenpuisto uusitaan asukkaiden toiveita mukaillen – luvassa muun muassa vaijeriliuku sekä tekemistä koko perheelle

Kevätkummun Ilmarisentiellä sijaitsevan Louhenpuiston peruskunnostus alkaa kesäkuussa.

Uudistettava leikkipuisto toteutetaan pitkälti asukkaiden toiveiden mukaisesti. Alueen asukkaat saivat vaikuttaa puiston suunnitteluun viime loppuvuodesta vastaamalla nettikyselyyn.

– Saimme vastauksia yhteensä 68. Asukkaiden toiveita on nyt hyödynnetty suunnittelussa, kertoo viheraluesuunnittelija Christoffer Lilja.

Eniten leikkipuistoon toivottiin vaijeriliukua, kiipeilytelinettä sekä keinua. Nämä toiveet toteutetaan. Myös oleskelutiloja ja valaistuksen uusimista toivottiin.

– Olemme suunnitelleet alueelle aikuisten ja lasten piknikpöytää ja penkkejä. Köysiradan tieltä joudumme mahdollisesti poistamaan muutaman puun, Lilja sanoo.

Asukkaiden toiveesta puiston toiminnallisuuteen on panostettu. Louhenpuistoon sijoitetaan pingispöytä ja jalkapallomaalit sekä tasapainopuomeja.

– Olemme tarkalla korvalla kuunnelleet tulevien käyttäjien toiveita. Viihtyisyyden lisäämiseksi leikkialueen ympärille on suunniteltu kukkivia puita ja pensaita. Myös valaistus uusitaan ja sitä lisätään. Louhenpuistosta tulee leikkipuisto, jossa viihtyvät lasten lisäksi myös aikuiset, Christoffer Lilja iloitsee.

Kaupungin tiedotteen mukaan Louhenpuiston leikkivälineiden toimittaja on parhaillaan kilpailutuksessa. Sen jälkeen varmistuu esimerkiksi köysiradan pituus. Rakennustöiden arvioidaan valmistuvan tämän vuoden aikana.

Myös läheisen, senioreille ja nuorille tarkoitetun Hansapuiston kunnostus etenee. Hansapuiston kunnostus aloitettiin viime vuoden lopulla ja työt ovat kuluneen kevään aikana jatkuneet.