Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asukkaat järjestävät oman kevättapahtuman Sikilänraitille – ”Kiva, että saa esiteltyä tätä kylää”

Sikilän kylän aktiivit järjestävät ensimmäistä kertaa oman tapahtumansa.

Sikilän kyläläiset ovat päättäneet järjestää yhdessä Sikilänraitin kevätpäivät lauantaina ja sunnuntaina 28.–29. toukokuuta kello 11–16.

Mukana on noin yhdeksän eri toimijaa, ja tapahtuma keskittyy viiteen eri pihapiiriin. Tapahtumaan autolla tuleva voi pysäköidä Venjärventie 10:een ja Sikilänraitille.

Lundin alpakkatila avaa ovensa vierailijoille ja tarjoaa pihapiirissä kahvi- ja mehukioskin sekä kirppistavaraa ja käsitöitä. Alpakoiden elämään pääsee tutustumaan ja tilalla on myös poniratsastusta.

Sikilän entinen vanha ruotsinkielinen kansakoulu Folkskola 1905 avaa myös pihapiirinsä vierailijoille.

On kiva, että saa ihmisiä liikenteelle.

– Meillä on pop up -kahvila, jossa myymme ukrainalaista borssikeittoa ja pambushkaleipää sekä suolaista ja makeaa syötävää, hapanjuurileipien lisäksi, talon emäntä Eija-Anneli Rikala kertoo.

Myynnissä on myös kylän omaa hunajaa, Rusthollarin hunajaa.

Lisäksi tilojen pihoilta löytyy muun muassa Tompan Antiikkia, Sirtsukan käsitöitä ja kirppispöytiä. Suomenkielisellä koululla, Venjärventie 3:ssa on paloautoesittely.

Myös 1800-luvun alkupuolella rakennettu Villa Valkoinen avaa ovensa vierailijoille ja myy vintagetuotteita. Talon emäntä Nina Lappalainen innostui, kun Eija-Anneli Rikala ehdotti Lappalaiselle tapahtuman järjestämistä Sikilänraitille.

– Olen nopeasti innostuva. Ehdotin, että pidetään ennen koulujen loppumista. Olemme ajatelleet, että järjestämme tämän satoi tai paistoi. Meillä pääsee sisälle ja Folkskolan pihalla on piharakennus, jos sataa vettä, Lappalainen kertoo.

Lappalainen on järjestänyt tapahtumia ennen omassa pihapiirissään, mutta näin suurta tapahtumaa kyläläiset eivät ole aiemmin järjestäneet.

– On kiva, että saa ihmisiä liikenteelle, ja saa esiteltyä tätä kylää. Tänne on muuttanut uusia ihmisiä ja on rakennettu uusia taloja, hän toteaa.

Lappalainen toivoo tapahtumasta jokavuotista.