Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rönnäsin kentillä viihtyvät sekä aloittelijat että kokeneet pelaajat – golf kerää harrastajia lajin parin kaikista ikäluokista ja vie nopeasti mennessään

Sea Golf Rönnäsin kentillä viihtyvät niin alan kokeneet harrastajat kuin aloittelijatkin. Merellisellä alueella silmä lepää ja viihtyisyyttä on vuosi vuodelta parannettu.

Rönnäsin Meri-kenttä onkin saanut suomalaisilta golfareilta hyvät arvosanat. Kenttä on hyvin hoidettu, palvelu pelaa ja yleinen ilmapiiri on ystävällinen.

Rönnäs tarjoaa hyvän aloituspaketin, jolla aloittelijat pääsevät hyvin lajin pariin. Golfin alkeiskurssiin sisältyy pelimahdollisuuksia myös yhdeksänreikäiselle Puistokentälle.

Rönnäsin kenttä erottuu varsinkin niin sanotuista kaupunkikentistä siinä, milloin kentällä on eniten väkeä. Aamupäivisin on usein ruuhkaista, iltapäivän ja illan tunteina löytyy paremmin pelimahdollisuuksia.

Tämä sopii monelle aloittelijalle hyvin, koska väljällä kentällä on mukavampi edetä hiukan rauhallisemmin.

Rönnäsin harjoitusalueelta löytyy juuri golfin aloittanut Kristiina Pappila. Ruotsinkylässä asuva Pappila on lämmittelemässä harjoitusrangella ennen pelikierroksen aloittamista. Mikä sai Pappilan aloittamaan golfharrastuksen?

Loviisalaisille on maanantaisin Puistokentällä avoimet ovet

Kari Mattila

– Olen juuri alkeiskurssin käynyt ja laji on kiinnostava. Aikaisemmin olen juossut maratonia, pelannut pesäpalloa ja harrastanut uintia. Uusia lajeja on mukava kokeilla ja tässä saa hyvää liikuntaa ulkoilmassa. Laji on koukuttava ja täällä Rönnäsissä on mukavat puitteet aloittaa harrastus, kertoo Pappila.

– Puistokenttä on mukava pelata ja jossain vaiheessa vuorossa on sitten Meri-kenttä. Täällä on myös hyvä harjoitella ja lämmitellä ennen pelikierrosta, toteaa Pappila.

Rönnäsin kentällä voi usein tavata kokeneet golfarit Raimo Raskin ja Benny Stenbergin. Seitsenkymppiset golfarit pelaavat lähes joka päivä ja kaverukset ovat tunteneet toisensa lapsuudesta asti.

– Viime vuonna pelasin 194 kierrosta. Yleensä olen pelannut parisataa kierrosta vuodessa. Golf on mainio liikuntamuoto ja liikkuminen pehmeällä alustalla tuntuu miellyttävältä, Rask sanoo.

– Rönnäsin kenttä on yksi maamme parhaista ja lisäksi kausi on täällä yleensä pitkä. Bennystä saan joka päivä pelikaverin tähän erinomaiseen liikuntalajiin. Olen pelannut lähes kaksikymmentä vuotta. Valitettavasti en päässyt aloittamaan lajia nuorena, hän toteaa.

Sea Golf Rönnäsin golfkentillä on runsaasti tarjontaa varhaisesta keväästä aina myöhäiseen syksyyn. Tapahtumakalenteri on runsas ja esimerkiksi juhannuskilpailu on perinteisesti ollut yksi suosituimmista.

Kenttäyhtiön toimitusjohtaja Kari Mattila on jo pitkään pitänyt lankoja käsissään. Golfbuumi on viime vuosina tuonut kentille runsaasti uusia pelaajia.

– Nuoria aikuisia on tullut myös meidän kentillemme lisää. Etumme on, että meillä on kaksi kenttää. Jos Meri-kentällä on tapahtuma, pääsee Puiston puolelle hyvin pelaamaan, toteaa Kari Mattila.

Rönnäsin ilmapiiriä on kehuttu ja monet viettävät koko päivän alueella. Aamulla kierretään kentällä ja sitten pidetään tauko ja ruokailaan. Sen jälkeen on jälleen mukava lähteä jatkamaan peliä hyväkuntoiselle kentälle.

Rönnäsin erityispiirre on mökkiläisten suuri osuus.

Uudet pelaajat ovat tervetulleita pelaamaan golfia Rönnäsiin. Uusi harrastus lähtee hyvin käyntiin alkeiskurssilta, joita järjestetään halukkaille.

– Loviisalaisille on aina maanantaisin kello 16 jälkeen Puistokentällä avoimet ovet. Meiltä saa lainamailat ja pallot, joilla pääsee kokeilemaan lajia. Kun pelataan ohjeiden mukaan laji on turvallinen ja lajiin saa hyvän tuntuman, Mattila kertoo.