Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Minkä oven sinä avaisit tällä avaimella?" – taiteilijakollektiivi kutsuu porvoolaiset tekemään yhdessä taidetta

Porvoolaiset ja sipoolaiset voivat osallistua kesäkuun alussa julkisten taideinstallaatioiden luomiseen. The Forgotten Keys -työpajoissa kootaan yhteen henkilökohtaisia tunteita liikkuvaksi taideinstallaatioksi. Pop-up -työpajat järjestetään julkisilla paikoilla.

Globe Art Point -taiteilijakollektiiviin kuuluu draamataiteilija ja ohjaaja Jordy Valderrama, kuvataiteilija ja taidekasvattaja Emma Hovi, kuvataiteilija ja kuraattori Terese Kühl, valokuvaaja Riband Kurd ja koreografi ja multimediataiteilija Beniamino Borghi.

Jordy Valderrama lähestyy Raatihuoneentorilla iloisesti hymyillen ja kehottaa poimimaan lasipurkista avaimen ja paperiliuskan.

– Mieti, minkä oven haluaisit tällä avaimella avata – onko se jotain henkilökohtaista, jonka haluaisit päästää ulos vai liittyykö se johonkin itseäsi suurempaan tai yleismaailmalliseen? Kirjoita se tähän lapulle. Paperin toiselle puolelle kirjoita, minkä oven haluaisit lukita pysyvästi. Mieti rauhassa.

Jään pyörittelemään avainta käsissäni ja kirjoitan lapun toiselle puolelle ”ymmärrys” ja toiselle ”ahneus”. Valderrama sulkee lapun pieneen lasipurkkiin ja ripustaa sen muiden sekaan roikkumaan. Purkeissa näkyy eri kielillä kirjoitettuja ajatuksia.

Työpajojen lisäksi Vanhan Kappalaisentalon piha-aitassa on 28.8. asti esillä valokuvaaja Riband Kurdin The Forgotten Keys -näyttely. Kuvat esittävät valikoituja hetkiä ympärillämme olevien ihmisten jokapäiväisestä elämästä.

Riband Kurd on Kurdistanista Suomeen muuttanut journalisti ja valokuvaaja. Saavuttuaan tänne noin seitsemän vuotta sitten, hän on keskittynyt yhä enemmän katukuvaamiseen.

– Suomalaisilla on melankolinen, jopa hieman surumielinen katse. Ihmiset ovat täällä hyvin kohteliaita.

Kurdin kuvissa on herkkyyttä ja intiimiyttä, vaikka ne on kuvattu julkisilla paikoilla.

Työpajat ja valokuvanäyttely järjestetään yhteistyössä Globe Art Point ry:n, Porvoon kaupungin ja Sipoon kunnan kanssa.

Globe Art Point tukee ulkomaalaistaustaisten taiteilijoiden työskentelyä Suomessa. Projekti on osa Globe Art Pointin Gap Lab Svenskfinland -hanketta, jota tukevat Svenska Kulturfonden ja Kulttuuri Kylässä -hanke.