Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon uimarannoilla uusitaan rakenteita, ulkoilureiteille laavuja ja tulentekopaikkoja

Uimarannat kohentuvat Porvoossa kesän aikana.

Kaupungin liikuntapalvelut on kevään mittaan kunnostanut uimarantojen rakennelmia ja tehnyt perusparannuksia. Paikoin työt jatkuvat kaupungin tiedotteen mukaan vielä kesän aikana.

– Osa töistä on normaalia ylläpitoa, mutta kyllä useilla uimarannoilla esimerkiksi uusitaan paljonkin rakenteita, tai puretaan huonokuntoista pois, liikuntapaikkamestari Pasi Liitiäinen kertoo.

Sondbyssa sijaitseva Köttbodanin uimaranta on saanut uudet portaat, siellä on uusittu aitaa ja siistitty metsää. Koirien uimaranta siirretään pohjoiseen rannan reunalle, aikaisempaa parempaan paikkaan. Lisäksi Sonby 1:n hiekkarannan ennallistaminen alkaa.

Tervajärvellä on korjattu pukukoppi ja ponnahduslauta on poistettu, hyppyteline toki jää.

Hasselholman alueella kunnostustöitä aloitettiin jo viime kesänä, ja tänä vuonna vuorossa on kioskin kunnostus, suihkutilan peruskorjaus ja lukituksen uusiminen. Lapset on huomioitu erityisesti, ja rannalle on hankittu lisää leikkivälineitä.

Staffaksen rannassa poistetaan vanha laituri ja puretaan pukukoppi ja puucee. Toinen hyväkuntoinen laituri jää ja se palvelee rannan käyttäjiä. Kalusteita uusitaan.

Kråkön pienvenesataman vanha laituri tullaan tämän vuoden aikana korvaamaan uudella.

Kaupungin hallinnoimilla saariston ulkoilualueilla korjataan laitureita ja rakennuksia, myös poijut huolletaan. Uimarannoille ja ulkoilualueille asennetaan uusia ilmoitustauluja.

Tolkkisten ja Humlan ulkoilureittien viihtyvyys paranee oleellisesti, kun reiteille rakennetaan laavut tulentekopaikkoineen kuluvan vuoden aikana. Laavujen yhteyteen tulee ulkokalusteita sekä puuceet.

Lisäksi liikuntapalveluissa on käynnissä Holkenin reitin perusparannuksen suunnittelu.

Rantavalvonta alkaa uimarannoilla kesäkuussa. Kokonniemen maauimalassa on valvonta 3.6.–14.8. välisenä aikana. Hasselholman uimarannalla 6.6.–14.8. välisenä aikana. Rannoilla on valvonta arkisin 9–21 ja viikonloppuisin 10–19. Poikkeuksista ilmoitetaan rannoilla.

Molemmilla rannoilla toimii myös kioskiyrittäjä kesän ajan.