Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon raviradalla laukataan heinäkuussa kilpaa niin, että tanner tömisee!

Yksi kesän vauhdikkaimmista päivistä on varmasti 3. heinäkuuta, jolloin Porvoon raviradalla Kokonniemessä järjestetään laukkaderby. Tapahtuma järjestettiin viimeksi kesällä 2019, ja tuolloin paikalla oli yleisöä 2 000–2 500 henkeä. Päivän jälkeen positiivista palautetta tulvi vyörymällä.

Kilpailupäivänä järjestetään useita eri sarjoja eri kokoisille ja -rotuisille hevosille pikkuponeista muun muassa islanninhevosten ja suomenhevosten kautta tuulennopeisiin arabeihin ja täysiverisiin. Kilpailu on avoin kaikille kavioeläimille, ja viimeksi radalla nähtiinkin myös yksi muuli.

Kilpailuihin voi osallistua myös keppihevosella. Eri ikäisille jockeyille on omat lähtönsä. Keppihevoskilpailuun mahtuu mukaan yhteensä sata keppariratsukkoa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössää ratsastusseura Skura ja Porvoon Hevosystävät. Porvoon ravirata tarjoaa hyvät puitteet suurellekin yleisömäärälle.

– Tavoitteemme on jälleen tehdä tästä kesän iloisin hevostapahtuma, Skuraa edustava Heidi Kainulainen sanoo.

Viimeksi laukkakisoissa nähtiin useita upeita hattuja ja asuja. Järjestäjät kannustavat nytkin yleisöä pukeutumaan näyttäviin hattuihin ja asuihin Britannian tunnetuimman hevos- ja seurapiiritapahtuman, Royal Ascotin laukkakilpailuiden tapaan. Siellä mitä mielikuvituksellisimmat hatut ovat nousseet valtaisaan rooliin.

Laukkakilpailuista odotetaan paitsi jännittävää, myös hauskaa päivää. Laukkalähtöjen lisäksi luvassa on paljon erilaista oheisohjelmaa erityisesti lapsiperheille. Taitojaan voi kokeilla maksutta muun muassa keppariesteradalla sekä hevosenkenkäaskartelussa. Paikalla on myös myyntikojuja, esittelypisteitä ja monenlaista vatsantäytettä.

Laukkakilpailut 3.7. kello 12 Porvoon raviradalla. Lisätietoja ja ohjeet kilpailijaksi ilmoittautumiseen tapahtuman Facebook-sivulla Porvoon Laukkaderby 2022. Tapahtumaan on vapaa pääsy.