Taivaan tulet loimuavat Lapinjärven kesäteatterissa: Wasargårdissa nähdään heinäkuussa vahva draamanäytelmä pohjoisen ihmisistä, isästä ja tyttärestä

Wasargårdista Lapinjärvellä kehkeytyy tänä kesänä pohjoinen Kemijärvi. Timo Parvelan ja Kari Väänäsen käsikirjoittaman näytelmän Taivaan tulet on dramatisoinut Jari Luolamaa ja se saa ensi-iltansa 6. heinäkuuta, viimeinkin. Harjoitukset kun alkoivat jo kesällä 2020, mutta korona määräsi tahdin ja näyttelijöitäkin vaihtui.

Mukana on komeasti 18 harrastajanäyttelijää. Teatteriohjaaja Piia Kleimolalla on myös rooli näytelmässä, jossa seurataan nuoren poliisin, Rauni Väänäsen, sopeutumista synnyinpaikkakunnalleen. Hän palaa sinne etelästä muistisairaan isänsä vuoksi.

– Minua kiehtoi näytelmän hulluus ja samanaikainen voimakas draama, isän ja tyttären tematiikka, Kleimola sanoo.

Aah, kesän lapsi mä oon! – Kesämusikaali Katri Helenasta tulvii tunteita ja musiikkia Juornaankylän kesäteatterissa

Erkki ja Aimo puhuvat naisista. Baarissa tapellaan ja lauletaan. Aikuinen nainen vaihtuu Popedan Ukkometsoon, roisi huumori herkkiin hetkiin.

Kylillä kiertää juoruja kuin revontulia, viina virtaa ja luoditkin lentävät. Pian etsitään kadonnutta lasta. Kohtauksissa ruoditaan tapahtunutta Nomani-baarissa, myrkkyviinasta on kuulustelu sairaalassa ja isän vointi puntarissa poliisiasemalla. Tapahtumien soljuessa lempikin leimahtaa.

Suositun televisiosarjan pohjalta tehty kesäteatteriesitys on aivan omanlaisensa onnistuneen ohjauksen ja roolituksen ansiosta. Näytelmäharrastajat ovat löytäneet hahmonsa ja asettuneet osiinsa väkevässä tarinassa.

Raunia esittää loviisalainen Mirka Lindfors ja Pekka-isää valkealalainen Jukka Junnola. Poliisipäällikkö Junnin roolissa on iittiläinen Jani Kytösaho, lääkäri Erkki Viherkoskea puolestaan esittää loviisalainen Arto Järvinen, ja konstaapeli Aimo Peltoniemeä korialainen Joonas Wirtanen.

Lapinjärven kesäteatteri vaihtoi paikan Hotelli Hanhen rannasta Wasargårdin nuorisoseurantalon niemirantaan. Vasarankylän yhteismaalle rakennetaan kesäkuussa näyttämö lavasteineen ja katsomo siirrettävillä rakenteilla, jotka kunta päätti vuokrata.

Kesäteatterin puheenjohtajan, lapinjärveläisen Titta Väkevän mukaan he halusivat kääntää painopistettä uudella paikalla ja ohjaajavalinnalla. Näytelmä valikoitui yhteistuumin, ja Piia Kleimolan myötävaikutuksella rooleihin löytyi juuri sopivat näyttelijät Lapinjärveltä, Loviisasta ja Kymenlaakson puolelta.

Wasargårdin rantaan syntyi 1960-luvulla tekoniemi, josta tulee nyt kesäteatterialue. Se toimi 1980-luvulla tivolikenttänä ja lippusalot venerannassa ovat muisto kansallisesta veteraanijuhlasta.

– Olemme koettaneet varjella tätä, ettei rantaluonto häiriintyisi, mutta kesäteatterin myötä saamme tänne hieman eloa. Pidämme puffettia esitysten aikana, ja toivottavasti tämä tuo meille myös uusia ihmisiä yhdistykseen. Syksyllä on taas kalakeittoilta ja rantaongintakilpailu, puheenjohtaja Gun Wallén Ungdomsföreningen Framåtista mainitsee.

Yhdistys vuokraa nuorisoseurantalon tiloja tarpeen mukaan. Saliin mahtuu 380 henkilöä ja lisäksi on kahvio, hyvin varusteltu keittiö ja kellarissa klubihuone biljardipöytineen ja sauna.

Komedia Urkista naurattaa Koskenniskan kesäteatterissa Pornaisissa – näyttelijät ottavat pilke silmäkulmassaan ilon irti rooleistaan

Kesäteatterissa nähdään! Lähiseudulla on lukuisia erilaisia esityksiä

Juornaankylän kesäteatterissa nähdään musikaali Katri Helena – Kuu järven yllä, joka sisältää neljä näytöstä laulajan elämästä. Valovoimaisen laulajan tarinan on käsikirjoittanut Ilpo Tuomarila. Ohjaaja on Tarja Hiltunen, pääosassa Roosa Rytkö. Tiesithän, että Katri Helena asuu Askolassa? Ensi-ilta on 24.7. ja esityksiä on 11, viimeinen näytös 14.8. Ulkoilmateatterissa erikoisuutena yönäytös 13.8. kello 21. Varaa lippusi ennakkoon, että varmistat paikkasi. Varaukset: juornaa.varaus@gmail.com, 041 4974086. Juornaankylän Nuorisoseurantalo. Myrskyläntie 1201, Askola.

TeatteriKuumeella on Vanhamoision seuratalolla Heikki Luoman käsikirjoittama ja Ari-Matti Hedmanin ohjaama näytelmä Vaimokulta ja armas anoppi, jonka ensi-ilta on 21.6. 12 esityksestä viimeinen on 17.7. Sujuvaa tilannekomiikkaa tilanteissa, kun hääpari tahtoo, mutta anoppi ei. Varaukset: teatterikuume.fi, 0400 182 263. Kaarenkyläntie 112, Porvoo.

Jokiteatteri esittää The Best of Kesäillan valssin 20.–30.6. Emäsalon Midgårdissa. Orkesteri soittaa tuttujakin suosikkisävelmiä Merja Larivaaran ja Kari-Pekka Toivosen laulujen ja tarinoinnin lomassa. Täynnä elämäniloa ja naurua olevia esityksiä on 8. Liput ovat myynnissä osoitteessa lippu.fi. Emäsalontie 644, Porvoo.

Porvoon Teatterin Kerro minulle Zorbas -musiikkinäytelmän ensi-ilta on 26.7. Postimäellä. Kreikkalaiselle saarelle sijoittuvia näytöksiä on 8 heinä-elokuussa ja viimeinen nähdään 7.8. Nikos Kasantzakisin klassikkoromaanista näytelmän on käsikirjoittanut Marko Putkonen ja ohjannut Tuovi Putkonen. Mukana uusia, vahvoja naisnäyttelijöitä, kuten Johanna Nurmimaa ja Marianne Peräkylä. Postimäellä on katettu katsomo. Liput netticket.fi ja Grand-Luckan Porvoossa. Vanha Viipurintie 12, Porvoo.

Koskenniskan kesäteatterissa Pornaisissa saa ensi-iltansa 14.6. Kekkonen – syntymästä kuolemattomuuteen. Tuomas Parkkisen kirjoittama ja Tuija Kososen ohjaama kuningaskomediassa UKK:n matkassa seikkailevat lähihistorian suurmiehet ja takapirut, ja näytelmässä läträtään väkijuomilla. 13 esitystä 14.6.–2.7. ja 21.–26.8. Liput puoti.nuorisoseurat.fi ja Pornaisten Pohjoinen Nuorisoseura, www.ppns.net/kesateatteri-2022. Halkiantie 24, Pornainen.

Lurensin kesäteatterissa Pernajassa esitetään todellinen klassikko, kansalliskirjailija Aleksis Kiven Seitsemän veljestä. Se nähtiin Pernajassa ensi kerran jo 1968 ja 1969. Ohjaaja ja dramaturgi Oskar Silén on antanut klassikolle nyt todella kivisen käänteen. Ruotsinkielisen näytelmän ensi-ilta on 1.7. ja esityksiä on 22 kertaa 6.8. asti. Lue lisää www.sjubroder.fi. Varaa liput lippu.fi tai Östra Nylands Ungdomsförbund 019 532 412. Lurensintie 121, Loviisa.

Pukkilan Kesäteatterissa W. Shakespearen Kesäyön unelma ohjaus ja sovitus Heini Rautoma. Ensi-ilta 10.6., lisäksi 9 esitystä 12.6.–26.8. Puvustus Maria Kuosmanen. Lippuvaraukset pukkilankesateatteri@gmail.com, 0400697922. Toimelanrinne, Veteraanitie 9, Pukkila.

Lista kesäteattereista ei ole täydellinen. Seuraa myös Uusimaan menot-palstaa!

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut