Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoossa vietetään loppukesästä taas suurta, yhteistä ruokajuhlaa

Porvoossa vietetään tänä kesänä jo seitsemättä Smaku-ruokajuhlaa. Tapahtuma alkaa 22. elokuuta ja huipentuu 3. syyskuuta, kun Smakun päätapahtuman yhteydessä järjestetään Taidetehtaan Tehdassalissa uusi niin paikallisten kuin valtakunnallisestikin tuttujen nimien värittämä Food Talks -osio.

Smakun aikana kierrellään eri puolilla kaupunkia maistelemassa ravintoloiden ja kahviloiden Smaku-maisteluannoksia. Annosten idea on esitellä ravintolaa mahdollisimman kuvaavasti ja Porvoon annoksissa näkyy myös paikallisten tuotteiden kirjo. Tapahtuman toisena kärkiteemana onkin tuoda entistä enemmän esille paikallisia lähituotteita sekä tuottajia.

Porvoo on ruuan suhteen makumaailmana varsin kattava.

Viime vuonna Porvoossa smakuiltiin yli 17 000 smakuannoksen verran kahden viikon aikana. Smaku tunnetaan myös muualla, ja tapahtuman aikataulua onkin kyselty Baltiasta ja jopa jenkeistä asti.

– On ilahduttavaa saada tiedusteluja niin kaukaa ja kuulla hyvien kokemusten kantavan. Porvoo on upea kaupunki kaikkine nähtävyyksineen ja tietysti ruuan suhteen makumaailmana varsin kattava, sanoo tapahtumakoordinaattori Pilvi Mölsä.

Tänä vuonna smakuillaan myös Loviisassa. Tapahtuma järjestetään osana Loviisan Wanhat Talot -tapahtumaa 27.–28. elokuuta. Kuusi loviisalaista ravintolaa kokoontuu smakuannoksineen saman katon alle Loviisan Ravintola Seurahuoneelle kertomaan, miltä Loviisa maistuu. Erilaisia annoksia on 15.