Perinteikäs kansanjuhla palaa omalle tutulle paikalleen – Porvoon päivät tulevana viikonloppuna

Porvoon päiviksi kutsuttu kansanjuhlaperinne käynnistyi yli 50 vuotta sitten Porvoon 625-vuotispäiväjuhlista.

Porvoon päivien ensimmäinen kukoistuskausi jatkui 1980-luvulle, mutta hiipui 1990-luvulla. Miltei 20 vuoden tauon jälkeen Porvoon Elävä keskusta ry. Eija Kölhin johdolla toi päivät takaisin 2012. Toinen tuleminen on siis kestänyt jo kymmenen vuotta.

– Kun vuosien uinumisen jälkeen päivät palautettiin tapahtumakartalle, syntyi sille heti tarve. Porvoosta puuttui leppoisa kaupunkitapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille. Päätimme tuolloin, että ei tehdä konserttitapahtumaa, vaan puistoissa ja toreilla leppoisasti soljuva kesätapahtuma joka samalla tuo kävijöitä muun muassa torille, Kölhi kertoo.

Kölhin mukaan uusi porvoolainen saa kesäkaupungista hyvän kuvan, kun kiertää kaikki keskeiset paikat ja poimii jokaisesta omiin tarpeisiin sopivan jutun.

– Erityisesti lapsiperheille kaupunginpuisto on paras kohde. Siellä on hyvin edustettuina erilaista toimintaa tarjoavia yhdistyksiä, ja toki teatteri ja sirkus on aina pop, hän suosittelee.

Konkarien ja vanhempien porvoolaisten päivä voisi alkaa torilta nauttien kahvista ja puhallinmusiikista.

– Sitten piipahdus Jokimarkkinoille. Raatihuoneentorin musiikkitarjonta on myös sopiva kohde samalla kun tutustuu museon synttäriviikon ohjelmaan, Kölhi toteaa.

Porvoon päivät järjestetään siis lauantaina ja sunnuntaina 11.–12. kesäkuuta laajalla ohjelmatarjonnalla.

Kaupunginpuistoon rakentuu pitkästä aikaa lasten suosikki SPR Porvoon osaston Nallesairaala, Lapset voivat tuoda nalleja, nukkeja ja pehmoleluja hoidettavaksi Nallesairaalaan, ja opetella niiden avulla ensiapua ja sairaanhoitoa.

Teatteri Soittorasia tarjoaa muun muassa näytökset Sirkus Soittorasia Kesätöissä ja Kissa, kaksi lintua ja kolme silakkaa.

Tori, Lundinaukio ja entinen matkahuollon tontti täyttyvät kojuista ja myyjistä.

Tänä vuonna mukana on myös Kulttuuritalo Grand sunnuntain tarjonnalla. Porvoon kulttuuripalvelut tarjoaa Säilättäret -esityksen Pyhän Päärynän Legenda kello 13. Teoksessa nähdään muun muassa nuorallatanssia, veitsenheittoa ja pullojen päällä tasapainoilua sekä laulua, tanssia ja huumoria.

Uusille porvoolaisille on tarjolla kiertoajeluopastuksia, jotka lähtevät Rauhankadun turistipysäkiltä lauantaina 11.6. Suomenkieliset alkavat kello 11 ja 14, englannin- ja ruotsinkieliset kello 12.30.

Torilla tanssivat lauantaina kello 11.30:n ja 13.30:n välillä Porvoon Fatimat, Tanssiva Porvoo, Dance Freaks ja Roly Gonzalezin salsaryhmä.

LC Porvoo Borgoensisin perinteiset jokimarkkinat järjestetään Mannerheiminkadun sillan kupeessa. Markkinoista kertyneet varat jaetaan porvoolaisten vähäosaisten, nuorten ja veteraanien hyväksi. Jokimarkkinoilla on myynnissä muun muassa käsitöitä, herkkuja, yrttejä, kirjoja ja lasikoristeita.

Graffitipaja järjestetään lauantaina Taidetehtaan hiekkakentällä kello 12–18. Musiikkia joella on tarjolla sunnuntaina kello 14 –15.30, kun PLP Brass Trio risteilee ja musisoi.

Katso koko Porvoon päivien ohjelma osoitteesta www. porvoonelavakeskusta.fi

Tieto

Poimintoja Vanhan Porvoon ja museoiden ohjelmasta

Vanha Raatihuoneentori:

La 11.6. klo 12: Fillaripianisti

La 11.6. klo 14 Koko perheen yhteislaulutilaisuus, n. 30 min

Su 12.6. klo 10–16 Löytötori – yritykset myyvät varastosta löytyneitä aarteita

Vanha Raatihuone & Holmin talo:

ilmainen sisäänpääsy museoihin ja Galleria Vanha Kappalaisentaloon

11.6. la Perinnepäivä Holmin talo, Punamullan keittoa, korjausneuvontaa ym.

Su 12.6. Museon 125 v synttärit

J.L. Runebergin koti:

la klo 11–15 origamityöpaja renkituvassa popup-tyyliin, maksuton

su klo 12 suomenkiel. puutarhaopastus, sis.pääsym. hinnalla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut