Liikuntapalveluita ei pilkota – Porvoon kaupunginhallitus perusteli ratkaisua Kokonniemi-hankkeella

Porvoon kaupunginhallitus päätti yksimielisesti estää Porvoon liikuntapalveluiden pilkkomisen nyt tehtävän organisaatiouudistuksen yhteydessä.

Lue lisää: Liikunnan yhden tiskin palvelu Porvoossa on vaarassa – uuden strategian mukaisesti liikuntapalvelut pilkottaisiin osiin

Hallitus päätti esittää asiasta lopullisen päätöksen ensi viikolla tekevälle valtuustolle, että liikunnan tekniset tukipalvelut ja liikuntarakennusten ylläpito ja hallinnointi siirretään elinvoiman toimialan alle niin, että se muodostaa nykyorganisaation tapaan yhteisen kokonaisuuden liikunnan ydinpalveluiden kanssa.

Kaupunginjohtajan pohjaesityksessä tukipalvelut olisi sijoitettu kaupunkikehityksen ja rakennusten ylläpito toimialajohdon alle.

Porvoon tiedotteen mukaan kaupunginhallitus ei pitänyt tarkoituksenmukaisena muuttaa liikuntatilojen hallintomallia nyt, koska Kokonniemen kokonaisuus siirtyy pian projektisuunnitteluvaiheeseen ja useat olemassa olevat liikuntatilat korvataan uusilla ja nykyaikaisilla kiinteistöillä muutaman vuoden sisällä.

Lue lisää: Kaupunki ostaa Kokonniemen hankesuunnitelman valmistelun konsultilta – Liikuntakeskus on valtuustokauden suurin hanke Porvoossa

Poliitikot eivät tyydy nykytilaankaan. Päätösesityksen mukaan konsernijaoston tulisi yhdessä Kokonniemen kehitysyhtiön ja liikuntapalveluiden kanssa laatia ensi talvena joustava ja ajantasainen malli siitä, miten liikuntatiloja hoidetaan ja kuka on vastuussa kiinteistöjen ylläpidosta ja teknisestä toiminnasta tulevaisuudessa.

– Lisäksi on laadittava yksityiskohtainen vaikutustenarviointi ennen kuin uudesta liikuntatoimintojen hallintomallista päätetään. Päätökset uudesta hallintomallista tehdään vuoden 2023 aikana ja malli tulee voimaan viimeistään tilikauden 2024 alussa, kaupunginhallitus linjasi.

Hallitus päätti maanantai-illan kokouksessaan niinikään yksimielisesti siirtää nuorisopalvelut kasvun ja oppimisen toimialan alta elinvoiman toimialan alle.

Sami Ryynänen (sd.) esitti, että taiteen perusopetus ja vapaa sivistystyö siirretään kasvun ja oppimisen toimialan alle. Ryynäsen esitys hävisi äänin 5–8, sitä tukivat demarien lisäksi RKP:n Bodil Lund ja Johan Söderberg.

Lund puolestaan esitti, että elinvoimalautakunnan alle perustetaan kulttuurijaosto. Tämä esitys hävisi äänin 3–10. Lund sai tukea puoluetoveri Frida Sigfridsiltä ja vihreiltä.

Johnny Holmström (r.) esitti ennen käsittelyä organisaatiouudistuksen palautusta uudelleen valmisteltavaksi. Häntä tuki äänestyksessä vain Söderberg. Kaksikko jätti pöytäkirjamerkinnän asiassa.

Lue lisää: Mielipidekirjoitus: | Porvoon kaupunki ei tarvitse uusia toimialoja

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut