Lue lisää näköislehdestä: Ylioppilaat pärjäävät amk-valintakokeissa ammattiin valmistuneita paremmin – "Vahvistaa huolta korkeakouluvalmiuksista"

Uutiset: Ammattiin valmistuneet pärjäävät ammattikorkeakoulujen valintakokeissa ylioppilaita huonommin. Asia käy ilmi ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintoihin liittyvästä, pääosin vielä julkaisemattomasta tutkimuksesta. Tutkimuksen aineisto on kerätty kevään 2020 yhteishausta.

– Vaikka ammatillisen tutkintotodistuksen arvosanat olisivat hyvät, hakija ei välttämättä suoriudu hyvin amk-valintakokeessa. Havainto vahvistaa aiempaa huolta ammatillisen koulutuksen tuottamista korkeakouluvalmiuksista lukioon verrattuna, tutkijakonsortion puheenjohtaja, Laurea-ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämispäällikkö Jonna Vierula arvioi.

Uutiset: Suomen metsien hiilinielut ovat pienentyneet ja maankäyttösektori on muuttunut nielusta nettopäästölähteeksi. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Henkilö: Yrittäjä-radiojuontaja Jari ”Jaajo” Linnonmaa on syntyjään helsinkiläinen. Espooseen hän kotiutui 2013, kun sopiva asunto vaimon kanssa löytyi erään kesäloman päätteeksi.

– Minua on pyydetty monenlaisiin liikeideoihin ravintola-alalle, mutta sydän ja aika uuteen musiikkipainotteiseen rock-keikkapaikkaan ei taida riittää. Johtuu varmaankin siitä, että kuuntelen aamuisin neljä tuntia kotimaisia hittejä, hän naurahtaa.

Matkailu: Pihtipudas on monille tuttu pysähtymispaikka, mutta entä jos sinne jääkin oleilemaan? Kylillä-juttusarjassa matkaillaan paikkakunnilla, joissa ei ole Suomen suosituimpia nähtävyyksiä.

Ruoka: Kesän juhlien tarjoiluihin saa näppäriä reseptejä Tiktokin suosituista videoista. Herkut ovat helppoja valmistaa – ja näyttävät hyvältä sosiaalisen median päivityksissä.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut