"Korkeatasoista, muttei liian korkeaa" – Porvoo kuulee asukkaita Edelfeltinrannan kaavaprosessissa

Haikkoosta ruotsinkieliseltä ammattioppilaitokselta vapautunut merenranta-alue saa lähivuosina uuden asemakaavan. Edelfeltinrannasta on tulossa uusi viihtyisä asuinalue.

Porvoon kaupunki järjesti kaavatyön alkuvaiheessa toukokuussa kaikille avoimen asukastyöpajan ja kaavakävelyn suunnittelualueella. Tilaisuuteen osallistui noin 50 lähialueen asukasta.

– Hyvin alkanutta yhteistyötä jatketaan asukkaiden kanssa suunnittelun edetessä, kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren lupaa kaupungin tiedotteessa.

Moni osallistuja toivoi, että alue rakennettaisiin korkeatasoisesti, mutta ei kuitenkaan liian tiiviisti tai liian korkeana. Asukkaiden parissa keskustelua herättivät myös päiväkotien ja alakoulujen tilojen riittävyys, jos alueen asukasluku nousee merkittävästi nykyisestä.

Tiedotteen mukaan Edelfeltinrannan asuinalueesta tavoitellaan hiilineutraalia, ilmastoviisasta, korkeatasoista, merellistä ja viihtyisää kokonaisuutta. Tärkeänä linjauksena alueen suunnittelussa on se, että alueen ranta-alueet tulevat jäämään kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Lisäksi kaava-alueeseen kuuluu sen eteläpuolella sijaitseva pienvenesatama.

Porvoon kaupunkikehityslautakunta käsittelee kokouksessaan 14. kesäkuuta Edelfeltinrannan asemakaavan suunnittelun lähtökohdaksi laadittuja suunnitteluperiaatteita.

Lue lisää: Haikkoon Edelfeltinrannasta voi tulla Porvoon halutuimpia asuinalueita – rantaviiva jäänee yhteiseen käyttöön

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut