Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Korkeatasoista, muttei liian korkeaa" – Porvoo kuulee asukkaita Edelfeltinrannan kaavaprosessissa

Haikkoosta ruotsinkieliseltä ammattioppilaitokselta vapautunut merenranta-alue saa lähivuosina uuden asemakaavan. Edelfeltinrannasta on tulossa uusi viihtyisä asuinalue.

Porvoon kaupunki järjesti kaavatyön alkuvaiheessa toukokuussa kaikille avoimen asukastyöpajan ja kaavakävelyn suunnittelualueella. Tilaisuuteen osallistui noin 50 lähialueen asukasta.

– Hyvin alkanutta yhteistyötä jatketaan asukkaiden kanssa suunnittelun edetessä, kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren lupaa kaupungin tiedotteessa.

Moni osallistuja toivoi, että alue rakennettaisiin korkeatasoisesti, mutta ei kuitenkaan liian tiiviisti tai liian korkeana. Asukkaiden parissa keskustelua herättivät myös päiväkotien ja alakoulujen tilojen riittävyys, jos alueen asukasluku nousee merkittävästi nykyisestä.

Tiedotteen mukaan Edelfeltinrannan asuinalueesta tavoitellaan hiilineutraalia, ilmastoviisasta, korkeatasoista, merellistä ja viihtyisää kokonaisuutta. Tärkeänä linjauksena alueen suunnittelussa on se, että alueen ranta-alueet tulevat jäämään kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Lisäksi kaava-alueeseen kuuluu sen eteläpuolella sijaitseva pienvenesatama.

Porvoon kaupunkikehityslautakunta käsittelee kokouksessaan 14. kesäkuuta Edelfeltinrannan asemakaavan suunnittelun lähtökohdaksi laadittuja suunnitteluperiaatteita.

Lue lisää: Haikkoon Edelfeltinrannasta voi tulla Porvoon halutuimpia asuinalueita – rantaviiva jäänee yhteiseen käyttöön