"Tahtotila on löytää sopivat tilat bänditoimintaan sekä skeittaukseen" – Esityksen mukaan Porvoo ei vuokraa nuorille tiloja Pensselitehtaasta

Porvoon sivistyslautakunta käsittelee ensi torstain kokouksessaan tilojen vuokraamista nuorisopalveluiden bändi- ja skeittitiloiksi Tarmolassa sijaitsevasta, RTV-yhtymä Oy:n hallinnoimasta teollisuustilasta, jota on alettu kutsua Pensselitehtaaksi.

Kaupungin tiedotteen mukaan sivistysjohtaja Sari Gustafsson esittää, että asia palautetaan valmisteluun siten, kun asia koskee nuorten bänditiloja ja nuorisopalveluja kannustetaan edelleen etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Gustafsson perustelee esitystään sillä, että kaupungille vuokrattavaksi ehdotettu tila on nuorisopalveluiden tarpeeseen aivan liian iso, eikä tilaan ole mahdollista toteuttaa sisäskeittipaikkaa osana kokonaisuutta, koska tila on sellaiseen toimintaan liian matala.

– Meidän tahtotila on löytää sopivat tilat bänditoimintaan sekä skeittaukseen. Nuorten bändi- ja harrastustoiminta ruokkii paikallista kulttuuri-identiteettiä ja sen positiiviset vaikutukset ovat lasten ja nuorten elämässä kauaskantoisia, Gustafsson sanoo tiedotteessa.

Pensselitehtaan aktiivit lähestyivät alkuvuodesta kaupunkia ehdottamalla nuorisopalveluiden tilatarpeeseen tiloja sekä yhteistyön mallia, jossa tiloja käyttävillä nuorilla olisi yhteisön tukemana ja avustamana mahdollisuus edistää musiikkitoimintaansa.

– Olemme kiitollisia Pensselitehdas-yhteisön esittämästä ehdotuksesta. Olemme tietoisia, ettei vaihtoehtoisia ratkaisuja ole heti löydettävissä, Gustafsson toteaa tiedotteessa.

Porvoon tämän vuoden budjetissa on varattu 150 000 euroa Linnamäeltä lakkautetuille nuorten bändiharjoitustiloille ja sisäskeittipaikalle. Vuokrakustannuksiin on varattu 50 000 euroa sekä 100 000 euroa investointeihin.

Lue lisää: Pensselitehtaalle 20 000 euroa – Uudenmaan kulttuurirahastolta merkittäviä apurahoja Porvoon seudulle

Lue lisää: Pensselitehdas on vahvoilla treenikämppätilaksi – Porvoo on varannut hankkeeseen 150 000 euroa, kaikesta muusta on neuvoteltava

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut