Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lundin päällikkö: parkkihalli ei ole oikea paikka taiteelle – "Löydämme varmasti toisen keinon saada taidetta Lundiin"

Kauppakeskus Lundin kauppakeskuspäällikkö Sari Puhilas pahoittelee taiteen ystäville kellaripysäköinnin pilareiden maalaamista valkoiseksi, mikä nosti voimakkaita tunteita porvoolaisissa (UM 10.6.). Hän toteaa maalaustyön perustuvan kiinteistön omistajan tekemään päätökseen.

–  Tämä on valitettavaa, että jouduimme näin tekemään, mutta löydämme varmasti toisen keinon saada yhteistyössä taidetta Lundiin sisälle. Tämä parkkihalli ei ole sille oikea paikka. Se on ollut hivenen nuhjuinen ja olemme uusineet myös valaistusta, millä halli on tullut kirkkaammaksi.

Puhilas muistuttaa kiinteistön omistajan vastuusta huolehtia, että myös pysäköintihalli on turvallinen.

– Tämä ei ole täyttänyt parkkihalleja koskevia standardeja ja valkoiseksi maalaaminen liittyy siihen kehittämistyöhön. Pilareissa pitää olla mustakeltaiset maalaukset ja heijastinnauha, että ne erottuvat.

Puhilas muistuttaa, että tämä on normaali käytäntö kaikissa parkkihalleissa.

– Jos jotain sattuu ja joku törmää tolppaan, niin omistajalla on iso vastuu. Työ on hallissa vielä kesken.

Puhilas ei tiedä, missä määrin parkkihallissa on sattunut kolareita. Tolppiin törmäilyt ovat paremmin peltitöitä maksaneiden vakuutusyhtiöiden tiedossa. Niissä tilastoissa ei ole näin yksilöityä tietoa saatavilla.

Kauppakeskuksen omistussuhteet muuttuivat vuosien 2018–2019 vaihteessa, minkä jälkeen se on uudistunut edukseen vastaamaan nykyaikaista, vaikkakin pienehköä kauppakeskusta.

Omistajanvaihdoksessa Osuuskauppa Varoboden-Osla myi vanhan Sokoksen tavaratalokiinteistön sijoitusyhtiö Kauppakeskuskiinteistöt FEA Ky:lle, jota hallinnoi Fennia Varainhoito (UM 7.8.2019). FEA omistaa myös kauppakeskus Lundin kiinteistön, jota kokonaisuutta pysäköintihalleineen ryhdyttiin sen jälkeen kehittämään.

Puhilaksen mukaan uudistustyö jatkuu paitsi kellarissa, myös kattopysäköinnissä. Myös kiinteistön iäkästä tekniikkaa uusitaan ja suunnitelmia on myös energiatehokkuuteen liittyvässä uudistamisessa.