Uusimaan Kesälehdessä riittää lukemista koko kesäksi

Uusimaan Kesälehti on jälleen ilmestynyt. Voit lukea sen näköislehtenä tästä tai noutaa paperisen lehden jostakin seudun monista noutopisteistä.

Kesälehdessä riittää lukemista vaikka koko kesäksi. Tiesitkö, että Porvoon edustan merialueilla makaa lukuisia kiinnostavia hylkyjä. Syvyyksissä aika on pysähtynyt, ja sukeltajilla riittää tutkittavaa.

Kesäretki Pellinkiin on elämys. Aivan lossirannan tuntumassa on Sundön tila, jossa kasvatetaan avomaanvihanneksia ja lampaita. Lempeät maisemanhoitajat ja villantuottajat ovat ihastuttaneet tilalla vierailevia ihmisiä jo 30 vuoden ajan.

Lisäksi Kesälehdessä maistellaan paikallisia oluita, pyöräillään kyläreitillä ja pohditaan, mitä aloittelevan veneilijän kannattaa ottaa huomioon. Huippujuoksija Sara Kuivisto kertoo, mikä juoksussa viehättää.

Seudulla riittää tekemistä kesäaikaan. Vauhdikkaimpia tapahtumia lienevät perinteiset Loviisan ravit sekä Porvoon Laukkaderby, oikea laukkakilpailu, joka käydään Kokonniemen raviradalla heinäkuun alussa. Edelliskerralla tämä tapahtuma houkutteli paikan päälle yli 2000 henkeä. Kulttuuriakaan kesästä ei puutu. Kaupunki ja lähiseutu on täynnä taidetta, musiikkia, teatteria ja museoita.

Kaupungin historiaan sukeltava Talot kertovat -sarja on jatkunut Uusimaassa jo vuodesta 2019 asti. Suunnittelimme Kesälehteen kymmenen talon mittaisen reitin, jonka voi kulkea Taidetehtaalta kirkolle. Aikamatkalle pääsee myös Askolassa, jossa voi tutustua jääkauden muovaamiin hiidenkirnuihin. Paikka on vaikuttava.

Tiesitkö, että kuuluisan metrilakun alkujuuret ovat Porvoossa? Nykyisin Porvoon Lakritsi valmistetaan Loviisan puolella Koskenkylässä. Tämänkin tarinan voit lukea Kesälehdestä.

Uusimaan Kesälehden voi noutaa seuraavista paikoista: Mikrokulma, ST1 Eestinmäki, K-Rauta Porvoo, Seurahovi, Kipparikioski / Cafe Jokiranta, K-supermarket Tarmola, S-Market Näsi, JL Runeberg, Tokmanni, Kauppakeskus Lundi, Porvoon Taidetehtaan infopiste, Kappalaisen talon kesäinfo, Loviisan Laivasilta sekä Kuninkaantien ABC.

Lue Kesälehti täältä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut