Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SDP ja Vasemmistoliitto vaativat neuvottelujen jatkamista, että nuorisotoimen bänditilat saadaan Porvoossa Pensselitehtaalle

Nuorisopalveluiden bänditilat ja Pensselitehdas ovat herättäneet paljon keskustelua viime päivinä. Kevään aikana yhdeksi mahdolliseksi ratkaisuksi on esitetty niin sanottua Pensselitehdasta Tarmolassa, mutta virahaltijoiden pohjaesitys päätöksentekoon ei sitä esitä.

SDP:n ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmät painottavat, että mitään päätöksiä ei ole vielä tehty, vaan nyt on valmistelutyön jälkeen päättäjien vuoro linjata, miten asia etenee. SDP:n ja Vasemmistoliiton ryhmät toivovat ratkaisua, jossa kaupunki tulee yhdeksi keskeiseksi vuokralaiseksi Pensselitehtaan tiloihin mahdollistaen koko hankkeen toteutumisen ja uudet bänditilat porvoolaisille nuorille.

Sivistyslautakunnan jäsen Vilhelmiina Eskola (sd.) aikoo esittää asian palauttamista uuteen valmisteluun.

– Nuorisopalvelut on velvoitettava jatkamaan neuvotteluita Pensselitehtaan toimijoiden kanssa. Tavoitteena pitää olla sellaisen ratkaisun löytyminen, joka mahdollistaa Pensselitehtaan hankkeen toteutumisen ja nuorisopalveluiden uusien bänditilojen sijoittumisen Pensselitehtaan yhteyteen, Eskola sanoo.

Nuorisopalveluiden bänditiloja käsitellään seuraavan kerran sivistyslautakunnan kokouksessa torstaina 16. kesäkuuta.

Pensselitehdas olisi Tarmolaan sijoittuva uraauurtava musiikki- ja media-alan tila ja toimintamalli, missä nuoret pääsisivät tiiviiseen yhteistyöhön ammattilaisten kanssa.

Porvoon nuoret ovat jo pitkään olleet ilman bänditiloja aiempien tilojen poistuttua käytöstä. Ratkaisua uusiksi tiloiksi on etsitty jo hyvän aikaa tuloksetta.

SDP:n ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmät painottavat, että uudet bänditilat pitää saada järjestymään mahdollisimman pian. Kaupunginvaltuusto varasi vuoden 2023 talousarvion laadinnan yhteydessä riittävät resurssit uusien bänditilojen toteuttamiseen.

Kaupunki ja Pensselitehtaan toimijat eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen asian viemisestä suunnittelusta toteutukseen.

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Leo Kylätasku pitää tärkeänä, että Porvoo tukee kulttuuria sekä erityisesti nuorten harrastusmahdollisuuksia.

– Pensselitehdas olisi uraauurtava ratkaisu näihin molempiin. Nuoret ovat olleet liian pitkään ilman kunnollisia bänditiloja, nyt tarvitaan nopeita ratkaisuja.